« Takaisin

Kevyen liikenteen väylä on valmistunut valtatie 6:lla

Kevyen liikenteen väylä on valmistunut valtatie 6:lla

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen valtatie 6:lle, Kontiolahden Asemankylän kohdalle, on valmistunut. Hankkeen tavoitteena on ollut parantaa kevyen liikenteen liikenneturvallisuutta alueella.

Alla ely-keskuksen koko tiedote:

Valtatie 6:lle rakennetun kevyen liikenteen väylän pituus on 1,2 kilometriä. Kevyen liikenteen väylälle on lisäksi rakennettu yksi valtatien alittava alikulku ja radan ylittävä kevyen liikenteen silta.

Aiempien hankkeiden yhteydessä toteutettuja yksityisteitä muutetaan hallinnollisella päätöksellä kevyen liikenteen väyläksi noin 1,6 kilometrin matkalta rautatien ylikulkusillan eteläpuolella.

Kevyen liikenteen väylän puuttuminen valtatieltä, noin 1,2 kilometrin matkalta, on hankaloittanut kevyen liikenteen asemaa. Pitkämatkainen kevyen liikenteen yhteys on katkennut ja kevyt liikenne on joutunut siirtymään valtatien pientareille. Kevyen liikenteen asema valtatien pientareilla on ollut turvaton. Turvattomuutta on lisännyt ylikulkusillan molemmin puolin sijaitsevat korkeat penkereet kaiteineen ja autoliikenteen suuret ajonopeudet. Nyt valmistunut hanke parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta Asemankylän kohdalla.

Hankkeen kokonaiskustannukset olivat noin 0,95 miljoonaa euroa. Hanke toteutettiin Pohjois-Savon ely-keskuksen ja Kontiolahden kunnan rahoituksella.

Urakoitsijana on toiminut Mestek Oy.