« Takaisin

Kirkonkylän vesitorni uudistuu peruskorjauksessa

Kirkonkylän vesitorni uudistuu peruskorjauksessa

Kontiolahden kirkonkylän vesitorni peruskorjataan ja sen julkisivu uudistetaan. Telineiden asennus on aloitettu ja purkutyöt käynnistyvät heinäkuussa. Peruskorjauksen vaikutukset ympäristöön on hyvä huomioida, kun liikkuu alueella. Vesitornin läheisyydessä oleva levähdyspaikka on peruskorjauksen ajan mahdollisuuksien mukaan käytössä, ja levähdyspaikan koko voi vaihdella työmaa-alueen tarpeiden mukaan.

Vesitornin vieressä oleva kevyen liikenteen väylä on käytettävissä koko remontin ajan, sillä liikennettä varten rakennustelineiden alaosaan rakennetaan kulkutunneli. Peruskorjauksen edetessä vesitorni täytyy hetkeksi tyhjentää, minkä aikana voi esiintyä pieniä verkostopainevaihteluita. Vesitornin tyhjentämisen aloittamisesta tiedotetaan erikseen.

Vesitornin peruskorjauksessa säiliöosa tuetaan ulkopuolelta betonipalkein. Näin ollen vesitornin yläosa levenee nykyisestä. Sisäpuolelta säiliö puhdistetaan ja pinnoitetaan uudelleen. Lisäksi vesitornin juureen tehdään uutena erillisrakennus, johon sijoitetaan UV-desinfiointilaitteisto. Laitteistoa käytetään tornista syötettävän veden sterilisointiin.

Vesitornista tulee uudistunut maamerkki Kontiolahdelle, sillä peruskorjauksen jälkeen vesitorni on valaistu. Valaistuksena toimii vesitornin suppilo-osaan lisättävä led-valonauha. Uudistuksessa vesitornin julkisivusta tulee sinisävyinen.

Nyt tehtävällä peruskorjauksella varmistetaan vuonna 1976 rakennetun vesitornin pitkäikäisyys. Vesitornin peruskorjauksen kustannukset ovat 526 600 euroa. Työ on valmis viimeistään marraskuun lopussa.