« Takaisin

Kunnat kannustavat käyttämään työllistämisen kuntalisää

Kunnat kannustavat käyttämään työllistämisen kuntalisää

Kaksitoista kuntaa Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella ottivat tänä vuonna käyttöön yhteisen työllistämisen kuntalisän. Kesäkuuhun mennessä työnantajille on myönnetty noin 75 kuntalisää ja 155 kuntalisää odottaa vielä hakijaansa. Palkkio työllistämisestä on enimmillään 2800 euroa. Kuntien tavoitteena on saada kaikki määrärahat käytettyä ja edistää työllisyyttä maakunnassa.

Kunnat kannustavat työllistämistä pohtivia työnantajia selvittämään, voivatko he hyödyntää työllistämisen kuntalisää uusia työntekijöitä palkatessaan. Työtön työnhakija voi omalta osaltaan selvittää, voiko hän hyödyntää kuntalisää työtä etsiessään. Asian selvittäminen onnistuu kotikunnan työllisyyspalveluista.

Työllistämisen kuntalisän tavoitteena on tukea työnantajien työllistämispäätöksen syntymistä, tarjota työnhakijoille työnhakua nopeuttava apukeino ja estää työttömyyden pitkittymistä. Työllistämisen kuntalisän avulla syntyneiden työjaksojen toivotaan jatkuvan saman työnantajan palveluksessa tai toimivan ponnahduslautana seuraavaan työpaikkaan.

Kuntalisä on työnantajalle hakemuksesta myönnettävä palkkio työllistämisestä. Sitä myönnetään yrityksille, säätiöille, järjestöille ja yksityishenkilölle. Palkkio on suuruudeltaan 350–360 euroa kuukaudessa, enimmillään 2 800 euroa. Työllistämisen kuntalisä edellyttää 4–35 viikon työsuhdetta, jossa työaika on vähintään 18 tuntia viikossa. Palkattu työntekijä voi olla esimerkiksi puoli vuotta työttömänä ollut nuori tai yli 200 päivää työmarkkinatukea saanut henkilö.

Työllistämisen kuntalisä on käytössä pääosin yhtenäisillä periaatteilla seuraavissa kunnissa Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Tohmajärvi ja Valtimo.