« Takaisin

Nyt voit hakea rakennuslupaa sähköisesti

Nyt voit hakea rakennuslupaa sähköisesti

Rakennuslupaa voit hakea nyt sähköisesti mihin vuorokauden aikaan tahansa. Olemme Kontiolahden kunnan rakennusvalvonnassa siirtyneet eService-asiointipalveluun, joten viraston aukioloajat eivät sido toimintaasi. Sähköinen asiointipalvelu parantaa asiakaspalvelua ja tehostaa kunnan resurssien hyödyntämistä.

Palveluun rekisteröitymistä varten tarvitset käyttäjätilin, johon tunnistaudut verkkopankkitunnuksillasi. Palvelu ohjaa eteenpäin, jolloin luomasi työtila muodostuu. Työtilaa pääset muokkaamaan ja täydentämään sitä mukaa kun hanke etenee.

Palvelun avulla voit kommunikoida viranomaisen kanssa suunnitelmiin, lupiin, rakennustarkastuksiin ja -katselmuksiin liittyvissä asioissa. Myös muut rakennusprojektiin liittyvät osapuolet, kuten suunnittelijat ja työnjohtajat voivat hoitaa osuutensa saman sähköisen palvelun avulla. Vaaditut liitedokumentit kulkevat sähköisen lupahakemuksen mukana – voit myös täydentää niitä tarvittaessa. Asiointipalvelussa valittu toimenpide määrittää, mitä tietoja, piirustuksia ja muita liitteitä sinun tarvitsee lisätä hakemukseen. Tämän lisäksi sinua neuvotaan tarvittavasta aineistosta ennakkoneuvotteluissa ja palvelun sähköisellä työpöydällä.

Asiointipalvelussa tehty hakemus käsitellään ja siitä annetaan tarvittaessa palautetta. Lupahakemus siirretään rakennusvalvonnan tietojärjestelmään käsittelyä odottavien hakemusten joukkoon, kun kaikki on kunnossa. Lupapäätös tulee aikanaan postissa. Sähköinen työpöytä jää odottamaan rakentamisen aikana täydennettäviä liitteitä.

Ammattilaisille asiointipalvelu tarjoaa sähköisen vaihtoehdon rakennusluvan hakemiseen mutta ei korvaa ennakkoneuvottelua. Projekteista tulee neuvotella rakennusvalvonnan kanssa ennen lupahakemuksen laatimista.

Hae lupaa sähköisesti