Asuinympäristö

Rauhallinen ja luonnonläheinen Kontiolahti tarjoaa turvallisen asuinympäristön lapsiperheille. Kuntalaisten ikäjakauma on poikkeuksellisen nuorekas ja vapaa-ajantoiminta on aktiivista niin urheilun kuin kulttuurinkin saralla.

Myöskään senioriasukkaita ei ole unohdettu, vaan heille on järjestetty monipuolisesti palveluja laadukkaan elämän turvaamiseksi.

Vaaramaisemaa ja kirkkaita vesiä
Kontiolahden maisemat ovat hyvin vaihtelevat ja monipuoliset. Korkeuserot ovat huomattavat. Kunnan koillisosassa sijaitsevat vaarat nousevat jopa 200 - 300 metrin korkeuteen meren pinnasta. Vaarojen vastapainona on laajoja kankaita ja rotkomaisia alueita. Kunnassa onkin mahdollisuus hyvin monipuoliseen luonnossa liikkumiseen ja harrastamiseen.

Kunnan länsirajasta osa on kirkasvetistä Höytiäistä. Idässä kiemurtelee Pielisjoki. Kontiolahdella on myös lukuisia pieniä järviä ja lampia.

Omakotitalokunta
Lähes kaikki kontiolahtelaiset asuvat omakotitalossa. Uuden kodin rakentajille löytyy valmiita tontteja ympäri kuntaa ja lisää kaavoitetaan jatkuvasti. Kahden taajaman – Lehmon ja Kirkonkylän – lisäksi Kontiolahdella on useita vireitä ja elinvoimaisia kyliä, joissa on ilo asua.

Yhteystiedot

Kunnanjohtaja
Jere Penttilä
p. 050 432 7600
jere.penttila@
kontiolahti.fi