« Back

Lähetä kuva ja kerro näkemyksesi kunnan talvikunnossapidosta

Lähetä kuva ja kerro näkemyksesi kunnan talvikunnossapidosta

Kontiolahden kunnan ylläpitämistä kaduista ja kevyen liikenteen väylistä on tällä viikolla alettu kerätä palautetta. Tammikuun loppuun asti tehtävällä kenttätutkimuksella otetaan selvää väylien käyttäjien ja urakoitsijoiden kokemuksia, tarpeita ja toiveita.

Kokemuksia kerätään muun muassa talvipyöräilijöiltä, autoilijoilta, ikäihmisiltä, koiran ulkoiluttajilta, koulumatkalaisilta ja päiväkotiryhmiltä. Myös osa bussinkuljettajista, taksikuskeista, urakoitsijoista ja kiinteistönhuoltajista pääsee ilmaisemaan näkemyksensä. Lisäksi kuka tahansa voi jättää palautteensa lähettämällä kuvia kevyen liikenteen väylistä ja kaduista. Kuvan mukana tulee lyhyesti kuvailla asiansa sekä kertoa aika ja tarkka paikka. Kuvat voi lähettää Kontiolahden kunnan kuntatekniikan päällikölle Sauli Hyttiselle sähköpostitse osoitteeseen sauli.hyttinen@kontiolahti.fi.

Kunta pyrkii kehittämään toimintaansa, sillä ihmisten vaatimustaso on talvikunnossapitoa kohtaan noussut. Näin ollen käyttäjälähtöistä näkökulmaa halutaan tulevaisuudessa korostaa. Toimintaa kehitetään tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi resurssit ja palvelut halutaan kohdistaa mahdollisimman hyvin.

Kenttätutkimuksen tulokset valmistuvat maaliskuussa, ja niitä hyödynnetään ensi keväänä tehtävissä talvikunnossapidon kilpailutuksissa. Kunta hyödyntää kehittämistyössä palvelumuotoilua, ja asiantuntijapalvelua ostetaan Todea Oy:ltä.