Ohjaamo-toiminta

kuva

Ohjaamo toiminnan palvelut on tarkoitettu 15-29 -vuotiaille, jotka tarvitsevat apua omien tavoitteiden löytämiseksi. Ohjaamosta saa tukea, neuvontaa, ja ohjausta mikäli mieltä askarruttavat koulutukseen, työhön, arkeen ja elämänhallintaan liittyvät kysymykset.

Tavoitteena on, että nuoret saisivat tarvitsemansa palvelut yhdestä paikasta ilman ajan varausta ja tarpeen mukaan myös työntekijän, jolta saa tukea ja apua asioiden selvittämiseksi.  Yksilökohtaista tukea on tarjolla työ- ja opiskelumahdollisuuksien selvittämiseksi, omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden selkiytymiseksi, arjenhallintataitojen kehittämiseksi tai omien henkilökohtaisten ongelmien ratkomiseksi.

Ohjaamossa tehdään yhteistyötä laajassa verkostossa muun muassa TE-palvelujen, sosiaali- ja terveyspalvelujen, etsivän nuorisotyön, oppilaitosten sekä eri yhdistysten ja järjestöjen kanssa.

Ohjaamon kautta on saatavilla myös ryhmävalmennusta, joka voi sisältää työnhakuvalmennusta, tutustumiskäyntejä tai vierailuja eri virastoihin, harrastuspaikkoihin tutustumista sekä asiantuntijavierailuja. Lisäksi toiminta tarjoaa nuorille mahdollisuuden osallistua retki- ja leiritoimintaan.

Ohjaamo on avoinna Lehmossa (Kylmäojantie 49) tiistaisin klo 12-16 ja perjantaisin klo 12-15. Kontiolahdella ajanvarauksella (Keskuskatu 8 C, 2 krs.) maanantaisin klo 12-16.

Tuona aikana tavoittaa Lehmon tai Kontiolahden nuorisotiloista etsivät nuorisotyöntekijät ja nuoriso-ohjaajan sekä sovitusti sosiaalityöntekijän tai työvoimaneuvojan. Tarpeen mukaan järjestyvät lisäksi muut asiantuntijapalvelut.

Kontiolahden Ohjaamot tiedottavat toiminnastaan myös facebookista http://www.facebook.com/kontiolahtiohjaamo

 


 

Yhteystiedot

Etsivä nuorisotyöntekijä
Tanja Koivumäki
p. 050 440 8159

tanja.koivumaki@
kontiolahti.fi

Etsivä nuorisotyöntekijä
Ari Karppanen
p. 0400 947 907
ari.karppanen@
kontiolahti.fi

Työllisyyskoordinaattori
Virpi Kettunen
p. 050 571 2116

virpi.kettunen@kontiolahti.fi

Sosiaaliohjaaja
Marko Mikkonen
p. 040 480 9741
marko.mikkonen@siunsote.fi