Vapaat asuntotontit

Haja-asutusalue
Haja-asutusalueella eri puolilla kuntaa on haettavana 9 tonttia. Tontit ovat haettavissa jatkuvana hakuna, mikä tarkoittaa, että ensimmäisenä hakemuksensa jättävä saa tontin, mikäli muut hakuehtojen mukaiset edellytykset täyttyvät.

Jatkuvan haun tontit löytyvät kunnan karttapalvelusta. Karttaa suurentamalla ja haluttua kohdetta klikkaamalla tai vasemmasta reunasta osoitetta klikkaamalla näytön oikeaan reunaan tulee kyseisen tontin tiedot liitetiedostona, samoin sähköinen hakulomake. Lomake on myös tulostettavissa postitse lähetettäväksi.

Jatkuvan haun esitteet ovat pdf-tiedostoina. Jotkut selaimet eivät toista esitteiden havainnepiirrosta oikein. Mikäli ongelmia ilmenee, liitetiedosto kannattaa ensin tallentaa koneelle ja avata vasta sen jälkeen, mahdollisesti toisella selainohjelmalla.

Vesihuolto - Maksut ja taksat

Tontin vuokraukseen tai ostoon liittyviä muita kunnan perimiä maksuja:
Kunta perii vanhempien tonttien kohdalla mittausmaksun, joka AO- ja AP-tonteilla on 255 €. Uusimpien tonttien kohdalla kunta perii lohkomiskustannusmaksun, joka on enintään 1000 m²:n tontilla 870 € ja enintään 1 ha:n tontilla 1020 €.

Tontin vuokraukseen tai ostoon liittyviä muita maksuja:
Lainhuutokulu tai vuokraoikeuden kirjaaminen maanmittauslaitoksen hinnaston mukaan.
Ostettaessa tonttia, tulee maksettavaksi varainsiirtovero.

Rakentamiseen liittyviä maksuja muun muassa:
Vesihuolto - Maksut ja taksat 
Rakentaminen - Maksut ja taksat
Muut mahdolliset liittymät/maksut toimijalta.

Haja-asutusalueen tontit:
Haja-asutusalueella on haettavissa 9 kpl kaava-alueen tontteja suurempia tontteja asumistarkoitukseen. Tonttit on mahdollista joko vuokrata tai ostaa.
Haja-asutusalueen tontit
Haja-asutusalueen tonttien luovutusehdot
Hakulomake

Sivu päivitetty 31.8.2018

Yhteystiedot

Suunnitteluavustaja
Leena Sipilä
p. 0400 621 001
leena.sipila@
kontiolahti.fi