« Takaisin

Ideakilpailu herätti kuntalaiset vaikuttamaan - toiveissa treeniportaita ja uimarannan kunnostamista

Ideakilpailu herätti kuntalaiset vaikuttamaan - toiveissa treeniportaita ja uimarannan kunnostamista

Kontiolahtelaisille järjestetty strategian ideakilpailu poiki monipuolisesti ehdotuksia aina treeniportaista kirkonkylän viihtyisyyden lisäämiseen asti. Helmi–maaliskuussa pidetty kilpailu keräsi kaikkiaan 58 ehdotusta.

Parhaita ideoita oli valitsemassa raati, johon kuuluvat ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, Kuntaliiton tutkimus- ja kehitysjohtaja Jenni Airaksinen, valotaiteilija Kari Kola, seikkailuyrittäjä Mikko Kettunen, Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa ja kunnanjohtaja Jere Penttilä.

Heti toteutettaviksi esitetään kuutta ideaa: treeniportaita Lehmon urheilukeskukseen, Kontiorannan uimarannan osittaista kunnostamista, roskisten lisäämistä eri puolille kuntaa, Kontiolahti-päivän kehittämistä, viihtyisyyttä lisäämään aiempaa enemmän kesäkukkia ja talveksi lumiukkoja sekä sähköistä ilmoittautumis- ja maksumahdollisuutta kunnan tapahtumiin. Toteuttamiseen on käytettävissä 25 000 euroa.

– Ehdotuksia tuli mielestäni määrällisesti hyvin. Tämä kertoo sitä, että Kontiolahdella on luottamusta siihen, että voi olla vaikuttamassa päättäjiin ja virkamiehiin strategisten linjausten konkretisoimisessa, valitsijaraatiin kuuluva kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen analysoi.

Kaisa Mäkäräisen mielestä ideoiden joukossa oli monta hyvää ja mielenkiintoista ehdotusta.

– Yleisesti olen tietysti liikunnallisten ja pysyvien ratkaisuiden kannalla, sillä niistä olisi iloa suurelle joukolle pitkän aikaa.

Heti toteutettavien ideoiden lisäksi tarkoituksena on jatkojalostaa muita hyviä ehdotuksia. Kaikkien ideoiden tarkempaan sisältöön voi tutustua kunnan nettisivuilla kunnanhallituksen käsittelyn jälkeen.

Lue lisää

Asia on kunnanhallituksen käsittelyssä 7.5. ja kunnanvaltuuston päätettävänä 21.5.