« Takaisin

Maailmancup saa opiskelijayhteistyönä nimikkokirjaimensa yleisöalueelle

Maailmancup saa opiskelijayhteistyönä nimikkokirjaimensa yleisöalueelle

Ampumahiihdon maailmancup Kontiolahdella saa yleisöalueelleen uuden erottuvan elementin, kun Kontiolahti Biathlon -kirjainasetelma tervehtii kisavieraita. Toteutuksesta vastaavat kisajärjestäjien ja Kontiolahden kunnan kanssa yhteistyössä Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummun lavasterakentajaopiskelijat.
 
Opiskelijayhteistyö on ampumahiihdon maailmancup -tapahtumassa laajaa ja merkittävää.  
– Opiskelijayhteistyö tuo meille arvokasta osaamista ja uusia ideoita eri osa-alueille. Osaltamme toivomme, että pystymme tarjoamaan mielekkään ja innostavan käytännössä oppimisen ympäristön ja samalla innostavan kisakokemuksen, maailmancup-tapahtuman apulaisjohtaja Sami Leinonen sanoo.
 
Outokummussa on Suomen ainoa koulu, josta voi tilata erilaisia lavastukseen liittyvä asiakastöitä. Opiskelijat toteuttavat työt tiimistyöskentelynä ja saavat samalla työelämälähtöistä kokemusta. Vastaavanlaisia kirjaimia lavasterakentajaopiskelijat ovat tehneet Ilosaarirockiin, josta maailmancupin järjestäjät ovat idean löytäneet myös Kontiolahdelle.
 
– Olemme iloisia, että saamme vaativia tilaustöitä ja ilmettä uskalletaan uudistaa. Teemme mielellämme yhteistyötä kisajärjestäjien ja Kontiolahden kunnan kanssa ja toivomme yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin, kertovat opiskelija Juha Saario ja opettaja Jari Paldan.
 
Kirjaimet tarjoavat myös mukavan taustan kisaväelle ikuistaa itsensä maailmancupin ytimessä Kontiolahdella.
 
– Kontiolahden kunta on hyvin mielellään kirjainten toteutuksessa mukana, sillä ampumahiihdon maailmancup on suurin tapahtumamme. Kirjaimet ovat myös monikäyttöiset, sillä Kontiolahti-sanaa voi hyödyntää myös muissa tapahtumissa, Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä sanoo.
 
Ampumahiihdon maailmancup järjestetään 8.–11. maaliskuuta. Sähäkät pikakilpailut, sekaviestit ja yhteislähdöt tuovat lajin huippunimet jälleen taistelemaan Seinänousuun ja tähtäämään osumia monien muistojen stadionin ampumapaikalla.

Lisätietoja kisoista: www.kontiolahtibiathlon.com