Herajärven kierros

Herajärven kierros on Kolin maisemissa kansallispuiston kupeessa olevan Herajärven kiertävä vaativa rengasreitti, joka koostuu kahdesta osasta: 35 kilometrin pohjoisesta lenkistä ja 30 kilometrin eteläisestä laajennusosasta. Toinen alkuperäisistä vetoköysilautoista on korvattu sillalla. Laajennusosalla on kahluuvaijeri. Lähtöpaikkana voi olla esimerkiksi Ukon piha-alue. Reitin pituus on 35 km + 30 km tai 60 km. Kävelyaika on vähintään 3 - 4 päivää. Reitti on 75 kilometrin päässä Joensuusta ja 38 kilometrin päässä Juuasta.

Puolet reitistä on kansallispuiston alueella. Reitti on pääasiassa metsäpolkua, joka on paikoin kallioista ja kivikkoista. Pikkuteitä. Pitkospuita. Paljon nousuja ja laskuja, jotka usein jyrkkiä. Yksi vetoköysilautta ja yksi kahluuvaijeri. Lautta on talvisin poissa käytöstä. Tarkista lautan tilanne luontokeskus Ukosta tai Kolin matkailuneuvonnasta.

Herajärven kierroksen esittelyvideo. Herajärven kierroksesta löytyy tietoa myös luontoon.fi ja ja Herajärven kierros -sivustoilta.