Kontiolahden kunta

Kontiolahti on vuonna 1873 perustettu nuorekas pohjoiskarjalainen kunta. Kontiolahden naapurikuntia ovat Joensuu, Juuka, Lieksa, Liperi ja Polvijärvi. Kontiolahti poikkeaa monesta itäsuomalaisesta kunnasta niin ikärakenteensa kuin väestönkehityksenkin osalta. Kunnan ikärakenne on Pohjois-Karjalan nuorimpia, kouluikäisiä kunnassa on noin 2 000.

Väkiluku kasvaa
Kunnan väestömäärä on kasvanut aina vuodesta 1978 lukien vuosittain lukuun ottamatta vuotta 1994. Väestömäärä on kasvanut yleisimmin 150 - 200 uuden asukkaan vuosivauhtia. Nykyisellään Kontiolahti on noin 14 800 asukkaan kunta.

Luova kunta
Nuorekas ikärakenne näkyy kunnan toiminnoissa ja Kontiolahti tunnetaan aktiivisista kuntalaisistaan. Kuntalaiset osallistuvat ahkerasti moniin yhteisiin hankkeisiin. Kunnan ja kuntalaisten aktiivisuutta on palkittu vuosien saatossa useaan kertaan, jopa valtakunnallisilla maininnoilla, kuten Suomen luovin kunta vuonna 2003.

Kontiolahti on turvallinen ja viihtyisä asuinpaikka kaiken ikäisille, mutta erityisesti lapsiperheille. Keskeisen sijaintinsa ja joustavan päätöksenteon ansiosta Kontiolahti tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet myös yritystoiminnalle. Matkaa lentokentälle on noin 20 km.

Sijainti 62°46′N 29°51′E
Lääni Itä-Suomen lääni
Maakunta Pohjois-Karjalan maakunta
Seutukunta Joensuun seutukunta
Perustettu 1873
Kokonaispinta-ala 1 029,83 km² (maa 799,72 km², sisävesi 230,11 km²)


Pohjois-Karjala
Pohjois-Karjala on maakunta, joka sijaitsee Itä-Suomen läänissä. Maakuntakeskus on Joensuu. Muita kaupunkeja ovat Kitee, Lieksa, Nurmes ja Outokumpu ja kuntia Kontiolahden lisäksi Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi. Vesistörikkaan maakunnan suurimmat järvet ovat Pielinen ja Höytiäinen. Maakunnan korkein kohta on Lieksan Koli, joka yltää 347 metrin korkeuteen merenpinnasta. Pohjois-Karjalaa ympäröivät Pohjos-Savo ja Etelä-Savo lännessä, Kainuu pohjoisessa ja Etelä-Karjala etelässä. Idässä maakuntakunta rajoittuu Venäjään.   

Etäisyyksiä

Helsinki 465 km
Mikkeli 230 km
Kuopio 155 km
Joensuu 20 km
Pietari 412 km