« Takaisin

Ikäihmisten nettipiste avataan Kulhossa

Ikäihmisten nettipiste avataan Kulhossa

Ikäihmisille suunnattu nettipiste avautuu Kontiolahden Kulhossa ensi viikolla. Nettipisteessä ikäihmiset voivat hoitaa verkossa asioitaan tai opetella tietokoneen käyttöä. Nettipiste perustetaan, koska kylän asukkaat ovat ilmaisseet huolensa netissä olevien palveluiden saatavuudesta ilman tietokonetta ja sen käyttötaitoja. Kysymyksessä ei ole yleinen nettipiste vaan ikäihmisten palveluasiointiin tarkoitettu paikka. Käytettävissä ovat tietokone ja tulostin, joten esimerkiksi matkalippujen oston voi kätevästi hoitaa nettipisteessä.

Nettipiste tulee Fysioterapia Sulavin tiloihin, osoite on Kerolantie 8 B, Kulho. Sulavi sijaitsee keskeisellä paikalla Kulhossa ja on luonteva kohtaamispaikka alueen ikäihmisille. Nettipisteessä ikäihmiset voivat myös saada ohjausta tietokoneen ja erilaisten nettipalveluiden käyttöön. Ohjausta on tarjolla kahdesti viikossa ennalta sovitusti. Ohjausta antaa vertaisohjaaja Anja Kauppinen seniorien atk-yhdistys Joen Severistä.

Nettipiste on kunnan Ilona-hankkeen aloittama kokeilu, josta pyritään keräämään palautetta ja kehittämisideoita. Tarkoituksena on pohtia, voisiko nettipistetoimintaa viedä myös Kontiolahden muille kylille. Näillä näkymin kokeilu kestää Kulhossa ensi vuoden kevääseen asti, jolloin nettipisteen jatkosta päätetään. Nettipistetoiminnan järjestävät Kontiolahden kunta, Ilona-hanke, Fysioterapia Sulavi ja Joen Severi.

Nettipistetoiminnasta pidetään infotilaisuus Kulhon koululla tiistaina 5. syyskuuta kello 15–17. Osoite on Rekiraitti 9. Infotilaisuudessa kerrotaan tarkemmin nettipisteen käytöstä, aukioloajoista ja toiminnasta. Tervetuloa!