« Takaisin

Kontiolahti uudisti ilmeensä

Kontiolahti uudisti ilmeensä

Kontiolahden kunnan uusi visuaalinen ilme on otettu tänään käyttöön. Uudistuksen myötä kunnan logo ja muu visuaalinen ilme muuttuvat. Kontiolahden uusi ilme näkyy leikkisänä useissa väreissä. Dynaamisella ja värikkäällä ilmeellä halutaan muun muassa kuvata kasvuun pyrkivää kuntaa. Logon tehtävänä on ilahduttaa ja tuoda hymy katsojansa huulille. Kontiolahden logosta on tehty myös pieneen tilaan sopiva hymiö. Kunnan vaakunaa käytetään uuden ilmeen rinnalla.

Lisäelementin ilmeeseen tuo kunnan vaakunassa oleva kontio. Vain epävirallisissa yhteyksissä kontio saattaa välillä seikkailla esimerkiksi sukset tai onki olalla vaikkapa t-paidoissa ja pipoissa.

Uuteen ilmeeseen siirrytään hieman vaiheittain. Esimerkiksi nettisivujen ilme muuttuu nettisivu-uudistuksen yhteydessä. Uusi ilme näkyy erilaisissa materiaaleissa niin asiakirjoissa, lehti-ilmoituksissa kuin kunnan tiedotelehdessäkin.

Tänään ilmestyvän lehden ulkoasu on muutettu visuaalisen ilmeen mukaiseksi. Tiedotelehti ilmestyy tänä vuonna kokeilunomaisesti kolme kertaa paperisena ja kerran vain sähköisesti. Lehdestä on muokattu aikakauslehtityylinen julkaisukertojen mukaisesti. Näin ollen enää ei puhuta Kontiolahti Uutisista. Lehteä jaetaan muun muassa kotitalouksiin.

Uudistukselle on ollut suuri tarve, sillä kunnassa ei ole aiemmin ollut kaiken kattavaa visuaalista ilmettä. Yksistään logo ei riitä lisäämään kunnan tunnettuutta. Kunnasta on puuttunut graafinen ohjeisto, eikä visuaalisia elementtejä ole ollut riittävästi käytettävissä eri kanavissa ja materiaaleissa.  Visuaalisen ilmeen uudistuksen yhteydessä kuntaan on tehty brändityö ja graafinen ohjeisto jalkautuksineen.

Tutustu esimerkkeihin alla:

Lippikset ja paita
Lehti
Logot
Lomakkeet