« Takaisin

Rantapuiston suunnitelmaluonnokseen kerätään kommentteja

Rantapuiston suunnitelmaluonnokseen kerätään kommentteja

Kontiolahden sataman pohjoispuolelle sijoittuvaa rantapuistoa suunnitellaan parhaillaan. Rantapuistoon on suunnitteilla muun muassa kaksi oleskelupaikkaa kukkaistutuksineen, kumpareista nurmialuetta sekä runsaasti erilaisia puita ja pensaita. Luonnoksessa alueen keskiosaan on sijoitettu vanhan kiviseinäisen navetan näköinen rakennelma, jossa ei ole puuosia. Rakennelman sisälle on tarkoitus rakentaa käymälä, jota erityisesti hiihtäjät ovat toivoneet alueelle. Uusi rantaraitti huomioidaan puiston osana ja kulkuyhteytenä.

Lisäksi rantapuistoon on suunniteltu hyötykasvipuutarhaa, jossa on marjapensaita ja omenatarha. Höytiäisen rantaan on suunnitelmassa tehty rantaniitty, jossa voi oleskella. Muutostöiden jälkeen rantaraitin ympäristöstä tulee viihtyisä ja hyvä liikkua. Pinta-alaltaan 1,2 hehtaarin kokoisen rantapuiston läheisyyteen on varattu paikka koirapuistolle.

Nyt kuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa rantapuiston suunnitelmiin. Kuntalaisilta kerätään nettikyselyssä kommentteja siitä, minkälaisia toimintoja ja oleskelualueita he rantapuistoon toivoisivat. Myös muita muutostoiveita ja esityksiä otetaan vastaan. Nettikyselyyn voi käydä vastaamassa 4.–17.9. välisenä aikana.

Vastaa kyselyyn