« Takaisin

Ruokalista uudistuu Kontiolahden kouluissa

Ruokalista uudistuu Kontiolahden kouluissa

Ruokaa tarjotaan Kontiolahden kouluissa uuden ruokalistan mukaisesti syysloman jälkeen. Sama ruokalista on käytössä myös päiväkodeissa. Uudistuneella ruokalistalla on aiempaa vähemmän einesruokia, joten listalta tippuvat pois esimerkiksi lindströminpihvit, lihapyörykät ja maksalaatikko.

Maksalaatikosta luovutaan, koska se on aina jakanut paljon mielipiteitä. Maksalaatikkoa myös syödään kouluissa muita laatikkoruokia vähemmän. Saarioisten maksalaatikko täyttää tämän vuoden lokakuussa 60 vuotta, joten juhlan kunniaksi maksalaatikko tarjoillaan Kontiolahden kouluissa yllätyksen kera 5. syyskuuta. Samalla kertaa vietetään maksalaatikon jäähyväisiä, sillä maksalaatikkoa ei tuon jälkeen enää Kontiolahden kouluissa tarjoilla.

Sen sijaan ruokalistalle tulevat itsetehdyt lihamureke ja italianpata. Ohrapuuron tilalle tulee ohraspelttipuuro. Lisäksi lähiruuan ja kotimaisten raaka-aineiden osuudet kasvavat.

Oppilaat ovat voineet vaikuttaa tulevaan ruokalistaan, sillä viime huhti–toukokuussa yläkoulun oppilaat saivat maistella koeannoksia. Reseptejä muokattiin oppilaiden näkemysten mukaan.