« Takaisin

Vanhustenviikon tapahtuma tuo hyvinvointia ja hyvää mieltä

Vanhustenviikon tapahtuma tuo hyvinvointia ja hyvää mieltä

Mahdollisuus itsensä hemmotteluun ja tiedon kartuttamiseen tarjoutuu heti lokakuun alussa. Hyvinvointia ja hyvää mieltä -tapahtuma pidetään Kontiolahdella vanhustenviikon keskiviikkona 4.10. klo 10–15. Tapahtumapaikkana toimii Kontiolahden kirkonkylän koulu. Koulun oppilaat ja henkilöstö tarjoavat puitteet sukupolvien kohtaamiselle, sillä vanhustenviikon teemana on Ikäpolvet yhdessä. Tapahtuma on kuitenkin kaikille kuntalaisille avoin ja maksuton.

Erilaisilla esittely- ja toimintapisteillä on esimerkiksi kauneus- ja terveystuotteita, kaatumisklinikka, palvelurobotiikkaa, jalkojen omahoidon ohjausta ja terveysmittauksia. Esittely- ja toimintapisteille siirrytään tilaisuuden avauksen jälkeen ryhmissä. Jokainen tilaisuuteen osallistuja saa maksuttoman kouluruuan.

Kello 13 luvassa on musiikkia ja Suomen Mielenterveysseuran entisen toiminnanjohtajan Pirkko Lahden luento. Tämän jälkeen on vielä mahdollisuus itsenäisesti kiertää esittely- ja toimintapisteitä.

Tapahtumaan kyytiä tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä Mirja Mölsään puhelimitse numeroon 050 339 8361. Mikäli tilaisuuteen saapujan autossa vastaavasti on tilaa kyytiläisille, voi asiasta ilmoittaa samaan numeroon.

Paikan päällä on myös useita järjestöjä ja alueen oppilaitosten opiskelijoita. Tapahtumassa mukana ovat Turvaa maaseudulle -hanke ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitos teemalla Arjen turvallisuus.

Tapahtumapäivän järjestävät Kontiolahden kunta, Ilona-hanke, Kontiolahden vanhusneuvosto, Kontiolahden kirkonkylän koulu, Kontiolahden työttömät ja Töpinän Tähti -hanke.