Kunnanjohtajan tervehdys


Kontiolahden kunnan vahvuuksia ovat nuorekkuus, aktiiviset ihmiset, hyvät palvelut, yritysystävällisyys, upea luonto aivan maakuntakeskus Joensuun naapurissa, monipuolinen tonttitarjonta sekä hienot liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet.

Kontiolahden väestö kasvaa vauhdilla ja väestörakenne on erittäin nuorekas. Kuntalaisten keski-ikä on 37 vuotta, mikä on selvästi alempi kuin valtakunnassa keski-määrin. Kontiolahden vajaasta 14 800 asukkaasta lähes joka neljäs on alle 15-vuotias.

Kontiolahden kunnan arvoja ovat elinvoimaisuus, hyvinvointi ja vastuullisuus. Kunta panostaa palveluhenkisyyteen ja se järjestää laadukkaat palvelut. Palvelujen laatua mitataan säännöllisesti ja tulokset ovat olleet hyviä.

Kontiolahti on myös hyvä sijaintipaikka yritystoiminnalle. Kunnassa on paljon vapaita yritys- ja teollisuustontteja, yritysmyönteinen ilmapiiri ja hyvät liikenneyhteydet.

Itse aloitin Kontiolahden kunnanjohtajana 15.4.2013. Koulutukseltani olen yhteis-kuntatieteiden maisteri ja olen aiemmin työskennellyt muun muassa Joensuun kaupungin liiketoimintajohtajana, Pyhäselän kunnanjohtajana sekä Varkauden kaupungin henkilöstöpäällikkönä.

Kunnanjohtajana olen vaikuttunut kunnan sekä kuntalaisten aktiivisuudesta ja vieraanvaraisuudesta. Tapaamani kuntalaiset, yrittäjät, yhdistysten ja järjestöjen edustajat sekä luottamushenkilöt ja kunnan työntekijät ovat poikkeuksetta olleet ystävällisiä ja innostuneita kehittämään lähiympäristöään. Tällainen into tulee säilyttää kaikin mahdollisin keinoin, sillä jokainen meistä on kuntamme paras markkinoija.

Kontiolahden kunta täytti 140 vuotta vuonna 2013. Vuonna 2014 Kontiolahdella järjestettiin ampumahiihdon maailmancupin osakilpailu ja vuonna 2015 järjestettiin maailmanmestaruuskilpailut. Tapahtumista ja monista muista kunnan asioista löydät tietoa kotisivuilta sekä jokaiseen kotitalouteen jaettavasta Kontiolahti-Uutisista.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä kunnan kehittämiseen liittyvissä asioissa!

Jere Penttilä
kunnanjohtaja

Yhteystiedot

Kunnanjohtaja
Jere Penttilä
p. 050 432 7600
jere.penttila@
kontiolahti.fi