Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on osa sosiaalipalveluita. Kuntouttavassa työtoiminnassa voit olla 1–4 päivänä viikossa, 4–8 tuntia päivässä kunnan ja Siun soten yksiköissä tai yhdistyksessä. Lisäksi kunnassa toimii kuntouttavaa työtoimintaa ryhmämuotoisina toimintoina toteuttava toimintakeskus Laituri, jossa voi osallistua muun muassa talkooporukkaan, käsityöryhmään ja liikuntaryhmään. Myös kunnan työpajalla voit olla kuntouttavassa työtoiminnassa.

Kuntouttava työtoiminta on hyvä vaihtoehto silloin kun olet epävarma työkyvystäsi tai jaksamisestasi. Myös pitkän työttömyyden jälkeen on kuntouttava työtoiminta hyvä vaihtoehto aloittaa palaaminen työelämää tai opiskeluja kohti. Palvelussa on hyvä testata erilaisia työtehtäviä ja omaa jaksamista lisäämällä käyntipäiviä tai työtunteja.

Sinulle tehdään aina yksilölliset tavoitteet toimintaan osallistumiselle.
Kuntouttavassa työtoiminnassa saat tukea omalta sosiaalityöntekijältä tai sosiaaliohjaajalta. Myös kunnan työllisyyspalveluiden tuki on käytettävissäsi jatkosuunnitelmien tekemiseksi.

Osallistuminen kuntouttavaan työtoimintaan lasketaan aktiivimallin vaatimusten mukaiseksi aktivoitumiseksi. Toimeentulona kuntouttavan työtoiminnan aikana on työttömyysetuuden lisäksi 9 euron kulukorvaus toimintapäiviltä. Lisäksi sinulle maksetaan kodin ja työtoimintapaikan välillä liikkumisesta matkakorvaukset. Työttömyysetuuden maksaja arvioi mahdollisuutesi saada työttömyysetuuden korotettuna toimenpiteen aikana.

Otathan rohkeasti yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai työllisyyskoordinaattoriin, jos haluaisit aloittaa kuntouttavan työtoiminnan kunnan yksikössä, yhdistyksessä tai toimintakeskus Laiturilla!
Web sisällön esitys

 

 

Yhteystiedot

Milla Paasu
henkilöstöpäällikkö
040 594 8713
milla.paasu@
kontiolahti.fi


Virpi Kettunen
työllisyyskoordinaattori
050 571 2116
virpi.kettunen@
kontiolahti.fi