Patikointi ja eräretkeily

kuva

Itä-Suomen Elämyspalvelut
Yksilöidyt ohjatut seikkailu- ja elämyspäivät
p. 044 3477 431

Opastetut kierrokset
Ryhmille mielenkiintoisia retkiä kahdesta tunnista koko päivään.
Paikallisopasvälitys Kontiolahti-kierroksille kunnan matkailuneuvonnasta tai Korpisoturi Oy
Hannu Lehtonen
p. 040 841 6919
sales@korpisoturi.fi
www.korpisoturi.fi

Omatoimiretket

Herajärven kierros (Koli), vuoden 2007 retkikohde
Kolin kansallispuiston kupeessa olevan Herajärven kiertävä vaativa rengasreitti. Herajärven laakson ympäri ainutlaatuisissa vaaramaisemissa ja kasvistollisesti arvokkailla alueilla kiertävä, patikointiin tarkoitettu retkeilyreitti on noin 40 kilometrin pituinen. Reitin lähtöpisteinä ovat Ylä-Kolin matkailukeskus ja Kiviniemen tila Kontiolahdella. Reitin voi kiertää haluamaansa suuntaan. Polku on merkitty maastoon sinisin maalimerkein. Reitistä on saatavilla kartta 1:50 000 mittakaavassa.

Jaaman kierros
Höytiäisen ja Pyhäselän välisellä kannaksella kulkeva, noin 47 kilometrin pituinen rengasreitti, joka soveltuu sekä patikointiin että maastopyöräilyyn. Joensuun ja Kontiolahden alueilla mutkittelevalle reitille ovat tunnusomaista järvimaisemat, mielenkiintoiset luonto- ja kulttuurikohteet sekä jääkauden loppupuolella syntyneet harjujaksot. Jaaman kierros on merkitty punamustin maalimerkein ja puisin opastein. Reitistä on saatavilla reittikartta (mittakaava 1:25 000) sekä matkailukartta
(mittakaava 1: 100 000) alueen matkailutoimistoista.

Jakkilan polku
Jakkilan polku on noin 1,5 kilometriä pitkä ja se lähtee Kontiolahden vesitornilta. Polun varrella on opaskylttejä, jotka kertvoat I-maailmansodan aikaisista jäänteistä ja ympäröivästä luonnosta.

Kolinpolku
Kolinpolku on noin 63 kilometrin pituinen vaellusreitti, joka alkaa Kontiolahden Uurosta valtatie 6:n ja kantatie 73:n risteyksestä ja päättyy Hotelli Kolille Kolin kansallispuistoon. Tälle Pohjois-Karjalan vaaramaisemissa kulkevalle reitille voi lähteä myös Joensuusta Jaaman kierrosta pitkin, jolloin reitti pitenee 20 - 35 kilometriä. Kolinpolku on merkitty opasteilla ja sinisillä maalimerkeillä. Kiviniemestä Kolille reitti kulkee vaarajonon päällä Herajärven kierroksen polkua pitkin. Matkailukarttoja sekä Kolin kansallispuiston ja Kolvananuuron luontopolun esitteitä saa muun muassa matkailutoimistoista.

Kolvanauuron luontopolku
Kolvananuuron jännittävä rotkolaakso vie retkeilijän ajassa taaksepäin. Miljoonia vuosia sitten Kolvananuuro muodostui syväksi arveksi kallioperään, ja alueella onkin kiinnostava geologinen historia. Useat retkeilijät saapuvat Kolvananuuroon ihailemaan rotkolaakson koskematonta luontoa ja sen erikoista kasvistoa. Puolessa päivässä ehtii kiertämään vaativan luontopolun, joka johdattelee kulkijaansa välillä kivilouhikossa ja välillä iäkkään puuston tai saniaislehdon halki puron solinan säestämänä. Kolvananuuron rotkolaakso on mielenkiintoinen nähtävyys tavanomaisesta poikkeavan maisemansa ja monipuolisen kasvillisuutensa ansiosta. Reitti on noin viisi kilometriä pitkä. Reitillä on nuotiopaikka.

Luonto- ja kulttuuripolku
Lähtee Kotiseutukeskukselta ja kiertää Höytiäisen ja Kirkonkylän tuntumassa noin neljän kilometrin matkan. Opasvihko

Vaaramaisematie
Ympäristöministeriön valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin voi parhaiten tutustua kulkemalla ns. vaaramaisematietä, joka lähtee Joensuu-Ilomantsi-tieltä Selkien, Mönnin ja Jakokosken kautta Kontiolahdelle.

 

Yhteystiedot

Niina Rintala
viestintäsuunnittelija
050 574 9753
niina.rintala@
kontiolahti.fi