Kirkonkylän koulun rehtori 15.12.2017

Joulu tulla jollottaa                                                                                                  13.12.2017

Koulumme Suomi 100 -juhlavuositeema huipentui hienolla tavalla 5.12.2017 pidettyyn itsenäisyyshenkiseen teemapäivään. Vuoden aikana olemme saaneet hienolla tavalla nostettua esille Suomea ja suomalaisuutta. Juhlan jälkeen koittaa usein arki. Niin nytkin. Koulullamme on tällä hetkellä käynnissä oppimiskeskustelut. Luokanopettajat ovat varanneet jokiselle oppilaille huoltajineen yhteistä aikaa keskusteluun joulu -tammikuussa. Tämä keskustelu korvaa aikaisemmin annetun joulutodistuksen.

Kirkonkylän koulun viidennen luokan oppilaat rakentavat viikolla 51 koulumme liikuntasaliin ”tontturadan”, jonne koulumme 1. -4. -luokkien oppilaat pääsevät peuhaamaan viitosten ohjauksessa. Olemme kutsuneet vieraaksi radalle myös läheisen päiväkodin eskarit.

Lukukauden viimeinen päivä torstaina 21.12 vietetään seuraavasti:

Koulu alkaa kaikilla oppilailla klo 9.00. Siirrymme opettajien johdolla koulumme liikuntasaliin jossa laulamme yhteislauluja ja seuraamme tiernapoika-esitystä. Tilaisuuden jälkeen käymme ruokailemassa. Koulu loppuu kaikilta oppilailta klo 10.30, jolloin myös kyytioppilaiden bussit lähtevät koulun pihalta. Torstain yhteiseen tilaisuuteen salissa ovat totta kai tervetulleita myös koulumme vanhemmat ja isovanhemmat. Jos kyyditysoppilas menee kotiin huoltajien kyydillä, tulee siitä ilmoittaa omalle luokanvalvojalle.

Joulu on siis lähestymässä ja lapsille joululahjoja hankittaessa on hyvä muistaa myös koulumme liikunnan opetuksen tarpeet. Oppilas tarvitsee liikunnan tunnille seuraavia asioita; sukset, sauvat, luistimet, kypärän sekä sisäliikuntaan sisäpelikengät. Lisäksi koulumme uintiopetus alkaa viikolla kolme, joten joululomalla on hyvä tarkastaa, mahtuvatko viime kesän uikkarit vielä päälle.

Koulukiinteistöstämme tehty kartoitus on myös valmistunut. Asiassa edetään seuraavan marssijärjestyksen mukaisesti. Asia on ollut jo kunnan sisäilmatyöryhmän käsiteltävänä. Seuraavaksi kartoituksen tuloksia esitellään henkilökunnalle viikolla 51. Laadin kartoituksen pääkohdista tiedotteen, jonka lähetän koteihin Wilman kautta vielä ennen Joulua. Tiedotustilaisuus huoltajille järjestetään torstaina 11.1.2018 klo 18.00 -19.00 Kirkonkylän koulun liikuntasalissa.

Koulumme facebook -sivut ovat olleet ahkerassa käytössä. Olemme pyrkineet päivittämään sivustoa aktiivisesti. Käykäähän kurkkaamassa, tykkäämässä ja kommentoimassa.

Hyvää joulun odotusta!

 

Juha Rytkönen, rehtori, Kirkonkylän koulun rehtori

Kirkonkylän koulun rehtori 27.11.2017

Juhlaa pukkaa

Markettien kaiuttimista on alkanut kuulua joulumusiikkia. Tämä tarkoittaa sitä, että Itsenäisyyspäivä on lähestymässä. Tuleva itsenäisyyspäivä on meille suomalaisille erityisen merkityksellinen, täyttäähän isänmaamme pyöreät 100 vuotta. Tätä juhlavuotta on Kirkonkylän koulun toiminnassa huomioitu koko vuoden ajan. Erilaisten teemojen ja tapahtumien kautta olemme pyrkineet nostamaan esille suomalaisuuteen liittyviä teemoja ja arvoja. Erityisen merkityksellisenä olen itse kokenut kontiolahtelaisten ikäihmisten vierailut koulullamme. Myös koulumme tämän lukuvuoden laaja-alainen oppimiskokonaisuus, jonka teemana oli turvallinen Suomi, onnistui loistavasti. Koulullamme vieraili viikon aikana palo- ja pelastustoimi, poliisi, puolustusvoimat sekä rajavartiosto. Viikon lopulla ymmärsimme, että turvallinen suomi rakentuu monista palasista, jonka keskiössä on ihmisten turvallinen arki.

Juhlavuoden loppuhuipennuksena järjestämme 27.11. -15.12.2017 välisenä aikana Kontiolahden kirjastolla Kirkonkylän koulun oppilaiden valokuvanäyttelyn, jonka teemana on Suomalainen luonto lapsen silmin. Koulumme oppilaat ovat ottaneet pitkin kuluvaa juhlavuotta luontokuvia, joita saamme nyt ihailla kehystettynä ja esille laitettuna. Samaan näyttelyyn olemme koonneet myös osaston syksyn aikana tehdyistä koulumme oppilaiden oppilastöistä.

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2017 on Kirkonkylän koululla teemapäivä, jolloin keskitymme itsenäisyyden juhlintaan. Aloitamme koulupäivän yhteisellä lipunnostotilaisuudella koulumme välituntipihalla. Lipunnostotilaisuuden jälkeen teemme koko koulun voimin kunniakäynnin kynttiläkulkueena Kontiolahden sankarihautausmaalle. Näihin tapahtumiin on kutsuttu mukaan myös koulumme oppilaiden isovanhemmat. Kunnan ruokahuolto on huomioinut myös itsenäisyyspäivän järjestämällä oppilaille juhlaruokailun itsenäisyyspäivän aattona. Ruokailun jälkeen koulun henkilökunta ja oppilaat siirtyvät yläkoulun liikuntasaliin, jossa alkaa suuri itsenäisyyspäiväjuhla. Juhlaan osallistuu koulumme lisäksi kirkonkylän eskarit, yläkoulun- ja lukion oppilaat sekä tietysti henkilökunta. Juhla on samalla lukion syksyn ylioppilaiden ylioppilasjuhla ja kunnan virallinen itsenäisyysjuhla.

Tämän päivän Suomessa pidämme itsenäisyyttä monesti itsestään selvyytenä. Arvostelemme kovaan ääneen asioiden hoitoa lehtien yleisönosastolla ja sosiaalisessa mediassa. Me täällä Kirkonkylän koululla olemme pyrkineet nostamaan kuluvan juhlavuoden aikana esille sitä kaikkea hyvää, mitä Suomi ja suomalaisuus on meille antanut. On hyvä oppia tuntemaan itsensä ja juurensa. Meidän on tunnettava ja arvostettava omaa kulttuuriamme, että osaisimme arvostaa myös muiden maiden kulttuureita. Mennyt juhlavuosi on hienosti innoittanut meitä avaamaan silmämme isänmaalle, sillä Suomi on hyvä maa. Se on paras maa meille suomalaisille.

 

Juha Rytkönen, rehtori, kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulun rehtori 3.1.2017

 

Arvoisat Kirkonkylän koulun kotisivujen lukijat                             3.1.2017

Viimeisten joulukinkkupalojen sulaessa silavaksi takareiteen, aloitamme jo uuden lukukauden aherrusta täällä Kirkonkylän koululla. Seuraava vuosi on hyvin merkityksellinen isänmaallemme. Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta.

Kirkonkylän koululla merkkivuoden juhlinta aloitettiin jo viime itsenäisyyspäivän yhteydessä, jolloin nostimme Suomen lipun salkoon koulumme pihamaalla. Tapahtumaa oli koulumme oppilaiden ja henkilökunnan kanssa todistamassa noin 50 isovanhempaa ja kunnan eläkeläisneuvoston jäsentä (Lue rehtorin puhe tästä). Myös Kirkonkylän koulun oppilaskunta aktivoitui juhlavuoteen järjestämällä Suomi 100 vuotta -aiheisen piirustuskilpailun koulumme oppilaille. Upeat työt ovat alkuvuodesta nähtävillä koulumme ruokasalin seinällä.

Virallisesti juhlavuosi alkoi vuoden vaihtuessa vuodeksi 2017. Televisiosta saimme seurata, kuinka pääkaupungissamme Helsingissä otettiin uusi vuosi vastaan juhlavin menoin. Täällä koululla pistimme tiistaina 3.1.2017 suun makeaksi. Jokainen koulumme oppilas sai merkiksi juhlavuoden alkamisesta Suomi -suklaakonvehdin. Juhlavuoteen liittyvistä tapahtumista tulemme tiedottamaan pitkin vuotta koulumme huoltajia. Pyrimme saamaan myös koulumme yhteistyötahot mukaan viettämään kanssamme Suomen juhlaa.

Aikaa seuraavat ihmiset ovat varmaan tietoisia, että Kontioniemeen sunnitellusta uudesta kaavasta on valitettu. Valitusprosessin pitkittyessä myös Kontioniemen koulun rakentaminen on vaarassa. Kirkonkylän koulun vanhempaintoimikunta kokoontui asian tiimoilta heti joulukuussa ja päätti lähestyä asianosaisia kirjelmällä, jossa valotetaan asiaa myös koulun kannalta (Katso kannanotto tästä) Tosiasia on, että Kontioniemen kaavan eteneminen vaikuttaa suoraan myös Kirkonkylän alueen uusien asuinalueiden rakentamisen aikataulutukseen. Tuntuu, että joidenkin intresseissä on kaiken kehityksen vaikeuttaminen ja viivästäminen. Lukekaapa 8.12.2016 Helsingin Sanomien juttu Seinäjoen kaupungin tilanteesta. Olisiko meillä jälleen kerran jotakin opittavaa pohjanmaalaisten asenteesta.  http://www.hs.fi/talous/art-2000004997824.html

Kirkonkylän koululla tehdään myös töitä. Erityisen ylpeänä olen seurannut koulumme henkilökunnan ottautumista uuden opetussuunnitelman toteuttamiseen. Koulumme valinnaisaineiden toteuttamisen periaatteena on ollut, että kurssit ovat luokkarajat ylittäviä ja oppilaan vapaasti valittavissa. Toteutamme valinnaisaineet niin, että syksyksi oppilaat valitsivat yhden suoritettavan kurssin ja keväälle toisen. Keväällä Kirkonkylän koululla opiskellaan seuraavia vapaavalintaisia kursseja:

Kokkaa taidokkaasti, Lisää liikuntaa, TVT-taidot, Ohjelmointi koodaus ja robotiikka, Kuvis on kivaa sekä Luonto haltuun. Suuren suosion johdosta pidämme kaksi liikuntakurssia ja kolme kokkauskurssia.

 

Juha Rytkönen, Rehtori Kirkonkylän koulu

 

 

 

 

Kirkonkylän koulun rehtori 27.9.2016

 

Arvoisat kotisivujemme lukijat                                    

Hirvenmetsästyksen alkaminen tarkoittaa sitä, että syksyn ensimmäiset kiireiset työviikot alkavat olla takanapäin. Tämän lukuvuoden alku on tuonut mukanaan monia uusia asioita ja käytänteitä koulumme arkeen. Suurimmat muutokset ovat tulleet uuden opetussuunnitelma 2016 myötä. Keskeisimpiä muutoksia ovat olleet arvioinnin muuttuminen, valinnaisaineiden tuleminen alakoulun puolelle, uudet oppiaineet ja tietysti lisääntynyt yhteistyö kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Jo nämä ensimmäiset työviikot ovat osoittaneet uudistukset onnistuneiksi. Rehtorina erityisen tyytyväinen olen koulumme valinnaisaineiden järjestelyjen onnistumisesta. Olemme pystyneet järjestämään valinnaiskurssit aidosti luokkarajat ylittäviksi. Tämä tarkoittaa sitä, että samalla kurssilla voi opiskella oppilaita 4 -6 -luokilta. Jokinen 4 -6 -luokan oppilas opiskelee lukuvuoden aikana kaksi valinnaiskurssia, yhden syksyllä ja toisen keväällä. Kurssien sisältöihin olemme saaneet apua sekä vanhempaintoimikunnalta että koulumme oppilaskunnalta.

Julkisuudessa puhutaan paljon, ettei nykynuoriso liiku tarpeeksi. Itse en seiso tuon väittämän takana, sillä koulumme suosituin valinnaisaine oppilaiden keskuudessa oli Lisää liikuntaa -kurssi. Olemme rakentaneet Lisää liikuntaa -kurssin ohjelman sellaiseksi, että se sisältää paljon sellaisia liikuntamuotoja, joita ei yleisesti läpikäydä koulun liikuntatunneilla. Monista lajeista voisin nostaa esille vaikka ilma-aseammunnan, karaten, keilaamisen, sirkuskoulun tai parkourin. Toinen erittäin suosittu valinnaiskurssi koulullamme on Kokkaa taidokkaasti -kurssi. Olemme jo vuosia tehneet Kontiolahtiseuran kanssa läheistä yhteistyötä. Nyt tämä yhteistyö on saanut uusia muotoja koulumme kokkikurssilaisten opiskellessa kokkaamisen jaloja taitoja Kotiseutukeskuksen keittiössä. Muita mielenkiintoisia valinnaiskursseja koulullamme ovat Puvustus ja lavastus, Nikkaria aina tarvitaan sekä Luonto haltuun kurssit.

Teimme keväällä 2016 koulumme henkilökunnan kanssa paljon töitä arvioinnin uudistamiseksi vastaamaan uuden opetussuunnitelman henkeä. Koulullamme uudet arviointikäytänteet ovat näkyneet heti jo näin syksyllä oppilaiden suunnitellessa omia oppimispolkujaan ja asettaessaan tavoitteita tulevalle lukuvuodelle. Oppimiskeskustelut ovat olleet alkuopetusluokissa arkea jo usean vuoden ajan. Nyt keskustelut käydään kaikilla luokka-asteilla kaikkien oppilaiden ja huoltajien kanssa joulu-tammikuussa.

Uuden opetussuunnitelman myötä koulumme on päivittänyt myös liikunnan opettamiseen ja kilpailemiseen liittyviä käytänteitä. Päätimme mm., että emme pidä erillisiä yleisurheilukilpailuja emmekä hiihtokilpailuja. Kilpailut olemme korvanneet liikuntapäivillä, jossa jokainen oppilas pääsee aidosti liikkumaan koko päivän ilman kilpailua. Ensimmäinen ulkoliikuntapäivä on jo vietetty viereisellä urheilukentällä ja talviurheilupäivää vietämme sitten kevättalvella ampumahiihtostadionilla.

Syksyn luokkakohtaiset vanhempainillat on koulumme osalta jo pidetty. Vanhempainilloissa on valittu luokkien edustajat ja varaedustajat koulumme vanhempaintoimikuntaan. Vanhempaintoimikunnan puheenjohtajana jatkaa Maija Kuronen. Vanhempaintoimikunnan ensimmäinen kokoontuminen on viikolla 40. Myös koulumme tämän lukuvuoden oppilaskunta on järjestäytynyt ja pitänyt ensimmäisen suunnittelukokouksensa. Uudeksi oppilaskunnan puheenjohtajaksi oppilaskunnan hallitus on valinnut 6 a-luokan oppilaan Iiris Räisäsen.

Näin heti ensimmäisillä viikoilla on koulussamme ollut jo monta hienoa yhteistä tapahtumaa.  Ainakin seuraavat kannatta mainita: Jumalanpalvelus Kontiolahden kirkossa, Tutustu tanssiin -tapahtuma kuudensien luokkien oppilaille, Kodin- ja koulun päivä, Koko koulun vanhempainilta, jossa aiheena oli lasten mediakäyttäytyminen, jo edellä mainittu ulkoliikuntapäivä, koulun sukkulaviestitapahtuma, koulukuvaus sekä koulun turvallisuuspäivä. Kaikista tulevista tapahtumista tiedotamme huoltajia Wilman kautta.

Näillä sanoilla toivotan kaikille kotisivujemme lukijoille Hyvää ja kuulasta syksyn jatkoa.

 

Juha Rytkönen, rehtori, Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulun rehtori 2.2.2016

Hyvää alkavaa vuotta kotisivujemme lukijoille                                                                                 

Koulumme lukuvuosi alkoi pakkasten merkeissä. Pakkasen vuoksi vietimme välitunnit pääosin sisätiloissa. Sisätiloissa olemme viettäneet myös koulumme liikuntatunnit. Perinteisesti tammikuussa olemme luistelleet viereisessä jäähallissa ja käyneet uimassa Joensuussa Vesikon uimalassa. Näin ollen pakkanen ei ole päässyt vaikuttamaan opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen liikunnan opetuksen osalta. Helmikuun alkaessa siirrymme suksille. Koulumme nurkalta lähtevä hyvin hoidettu latuverkosto mahdollistaa tehokkaan ja laadukkaan liikunnan opetuksen. Koulumme vanhempaintoimikunta on lisäksi hankkinut koulullemme oppilaiden käyttöön perinteisen hiihdon suksipaketteja. Näin meille kaikille suomalaisille tärkeän taidon, hiihdon, opettelu ei ole enää kiinni omien välineiden puuttumisesta. Viikko 10 on Kontiolahden kunnassa talvilomaviikko. Ennen lomalle lähtöä viikolla 9 on koulussamme painotetusti talviurheiluun liittyviä tapahtumia. Ensimmäinen tapahtuma vietetään koko koulun voimin keskiviikkona 2.3.2016 AH-stadionilla. Seuraavana päivänä torstaina 3.3. pidämme sitten koulumme hiihtokilpailut viereisen urheilukentän maastossa. Kilpailut pidetään sprinttikilpailuna. Perjantain ennen lomalle lähtöä kisaamme vielä luokkien välisen sukkulaviestihiihtokilpailun samaisella urheilukentällä. Näistä kaikista tapahtumista tiedotamme vielä erikseen oppilaiden huoltajia.

Näin tammikuun loppupuolella on rehtorin huomio kääntynyt jo tulevan lukuvuoden suunnittelutyöhön. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi syksynä aloittaa koulullamme 58 ensimmäisen luokan oppilasta. Oppilaat tulemme jakamaan kolmeksi eri luokaksi. Ensimmäisen luokan oppilaille ja vanhemmille tarkoitettu kouluun tutustumispäivä vietetään torstaina 12.5.2016 alkaen klo 9.00.

Teemme tällä hetkellä paljon töitä myöskin uuden opetussuunnitelman valmiiksi saattamisessa. Opetussuunnitelma, jota aletaan toteuttaa alakouluissa ensi syksystä alkaen, tuo tullessaan monia muutoksia koulun arkeen. Merkittävimpiä muutoksia ovat arvioinnin- ja tuntijaon muuttuminen, sekä valinnaisuuden lisääntyminen alakouluissa. Tulevaisuudessa pyrimme luomaan koululle uutta oppimiskulttuuria, joka edistää oppimista, osallisuutta, hyvinvointia ja kestävää elämäntapaa. Tätä työtä teemme yhteistyössä oppilaiden ja huoltajien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Toimintakulttuurilla on keskeinen merkitys perusopetuksen yhtenäisyyden toteutumisessa ja se vaikuttaa merkittävästi opetuksen laatuun. Uudesta opetussuunnitelmasta ja sen vaikutuksista koulun toimintaa pidämme koko koulun vanhempainillan torstaina 21.4.2016 klo 18.00 alkaen.

 

Juha Rytkönen, rehtori, Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulun rehtori 13.11.2015

Arvoisat Kirkonkylän koulun huoltajat                                                                

Kunta on rakentanut Kiveläntien reunaan, kunnantalon tontin pohjoisreunalle, aidan. Aidan tarkoituksena on ohjata kevyt liikenne teiden reunalla kulkeville kevyenliikenteenväylille ja ohjata jalankulkijat ylittämään tiet suojateitä pitkin. Syksyn aikana on kouluun tullut myös yhteydenottoja siitä, että oppilaat ”oikaisevat” yksityisten pihojen kautta koulumatkallaan.  Asiaa on käsitelty koulussa, mutta oppilaan käyttämä turvallinen koulutie kannattaa kerrata vielä myös kotona.

Vanhempaintoimikunta VANTTU järjestää ruokalan aulassa urheiluvälinekirpputorin torstaina 26.11.2015 klo 18.00 -19.00. Olette tervetulleita myymään pieneksi jääneitä ym. urheilutarvikkeita. Rakennamme aulaan myös ilmoitustaulun, johon voi viikolla 48 tuoda osto- ja myynti-ilmoituksia.  Samalla myymme koulun vanhoja pulpetteja, tuoleja, kuvatauluja ym. Tervetuloa!

Koulumme 6 a-luokka järjestää 27.11.2015 VANTUN tuella koulumme oppilaille tarkoitetun discon. tapahtuma alkaa klo 18.00 ja loppuu klo 20.30.

Järjestämme Itsenäisyyspäivän aatonaattona perjantaina 4.12.2015 perinteiseen tapaan lipunnostotilaisuuden koulumme pihalla alkaen klo 9.00. Lipunnoston jälkeen koulumme ensimmäisen luokan oppilaat yhdessä kummioppilaidensa kanssa siirtyvät kynttiläkulkueena kirkkopuistoon, jossa laskemme kynttilät viime sodissa kaatuneiden sankarivainajien muistokivelle. Vietämme paikalla hiljaisen hetken, jonka jälkeen palaamme koululle jatkamaan opiskelua. Kutsun kaikki koulumme oppilaiden isovanhemmat mukaan tapahtumaan. Sankarihaudoilla käynnin jälkeen on kaikille isovanhemmille yhteinen kahvihetki koulun opettajanhuoneessa. Tilaisuuteen ei isovanhempien tarvitse erikseen ilmoittautua.

Koulumme joulujuhlaa vietämme jälleen Kontiolahden Ev.lut. kirkossa tiistaina 8.12.2015 alkaen klo 18.00. Kyseisenä päivänä on kaikilla koulumme oppilailla koulua klo 9-13.00. Illalla kokoonnumme koululle klo 17.15, josta lähdemme opettajan johdolla alikulkutunnelin kautta kohti Kirkkoa. Joulujuhlassa ovat esiintymisvuorossa koulumme 1., 3. ja 5.-luokan oppilaat. Juhla kestää noin tunnin. Juhlan jälkeen oppilaat palaavat johdetusti koululle. Koulu loppuu n.19.15.

 

Juha Rytkönen, rehtori, Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulun rehtorin blogi 7.9.2015

Hyvää liikenneturvallisuusviikkoa 7.9.2015
Kirkonkylän koulun liikenneturvallisuusasiat ovat puhuttaneet laajasti vanhempia, koulumme henkilökuntaa ja myös päättäjiä. Koulumme oppilasmäärän kasvaessa olemme joutuneet pohtimaan uusia toimintatapoja ja käytänteitä oppilaiden liikkumisessa ja koulumatkojen järjestämisessä.


Koulun läheisyydessä ei ole tällä hetkellä pysäköintipaikkaa, johon huoltajat voisivat turvallisesti jättää oppilaan autosta. Aikaisemmin tällainen paikka oli keskuskadun yläkoulun puoleisella pihalla, josta oppilaat tulivat Kirkonkylän koulun puolelle alikulkutunnelia pitkin. Yläkoulun piharemontin yhteydessä tämä pysäköintipaikka muutettiin kuitenkin nurmikentäksi. Tällä hetkellä lähin pysäköintipaikka, johon voi turvallisesti jättää oppilaan löytyy kirjaston pihalta. Suosittelen käyttämään tätä vaihtoehtoa.


Koulun oppilasmäärän kasvaessa myös kyytioppilaiden määrä on kasvanut. Tällä hetkellä kirkonkylän koululla on 136 kuljetusoppilasta. Oppilaat tulevat kolmelta eri suunnalta: Kyykkä – Heinävaara, Romo – Pyytivaara ja Kontioniemi
Tällä hetkellä kaikki koulukuljetukset tulevat ja lähtevät Koulukujalta. Kontioniemen oppilaat oli suunniteltu jätettävän Kirjaston parkkipaikalle, mutta kerrostalorakennuksen takia toistaiseksi hekin siis jäävät ja lähtevät Koulukujalta. Tämä tilanne muuttuu lokakuun alussa, jolloin Kontioniemen koulukuljetukset siirtyvät takaisin kirjaston parkkipaikalle.
Keskuskadulta Koulukujalle käännyttäessä liikennemerkki kieltää moottoriajoneuvoilla liikkumisen. Koulukujalle saavat ajaa vain koulukuljetukset, eskarikuljetukset ja henkilökunnan liikkuminen pysäköintipaikoille piharakennuksen taakse. Aamuisin ja iltapäivisin Koulukujalla näkee kuitenkin paljon ylimääräisiä autoja bussiliikenteen seassa. Tämä villi tilanne aiheuttaa viikoittain vaaratilanteita koulumme oppilaille.


Syksyn pimeiden saapuessa muistutan myös heijastimien ja pyöräilykypärien käytöstä.


Juha Rytkönen, rehtori, Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulun rehtorin blogi 27.5.2015

Arvoisat kotisivujemme lukijat                                                                                   

Toukokuu on kääntymässä viimeiselle viikolle, joten nyt on hyvä aika käydä läpi tulevan lukuvuoden 2015 -2016 asioita. Koulumme oppilasmäärä on edelleen voimakkaassa kasvussa. Kun vuosi sitten koulussamme opiskeli 246 oppilasta, aloitamme tulevan 2015 -2016 lukuvuoden 325 oppilaan voimin. Näistä oppilaista muodostamme 14 opetusryhmää. Ensimmäisen ja neljännen luokan oppilaista muodostamme kolme opetusryhmää, muutoin koulumme toimii kaksisarjaisena. Tänä kuluvana lukuvuonna 2014 -2015 koulussamme on ollut kaksi yhdysluokkaa. Ensi lukuvuonna puramme yhdysluokat ja kaikki opetusryhmät opiskelevat erillisluokkina oman ikätasonsa mukaan.  Yhdysluokkien purkaminen aiheuttaa sen, että joudumme muodostamaan kaikki kakkos-, kolmos-, nelos- ja viitosluokkien opetusryhmät uudestaan. Monelle oppilaalle tulee siis ensi syksynä uudet luokkatoverit, uusi opettaja ja uusi luokkahuone. Uusia luokkia perustaessa olemme pyrkineet siihen, että kuljetusoppilaat olisivat samalla luokalla. Tällä järjestelyllä pystymme minimoimaan kuljetusoppilaiden odotustunnit aamuisin ja iltapäivisin. Oppilasmäärän lisääntymisestä huolimatta pystymme tulevana lukuvuonna järjestämään opetuksen omalla koulullamme. Yksi opetusryhmä saa kotiluokan koulun piharakennuksesta, muut ryhmät opiskelevat varsinaisessa koulurakennuksessa. Ensi syksyn opetusryhmistä seitsemän on 25 oppilaan ryhmiä tai sitä isompia. Tästä seuraa se, että lähes jokainen luokka joutuu tekemään muuton viimeisen kouluviikon aikana. Isot ryhmät sijoitetaan isoihin luokkahuoneisiin ja pienemmät opetusryhmät taas pienempiin opetustiloihin. Tällä järjestelyllä emme valitettavasti pääse siihen tilanteeseen, että rinnakkaisluokat olisivat vierekkäin. Oppilaiden tulevat luokat ilmoitamme huoltajille Wilman välityksellä viikolla 22. Koulumme ensimmäisen luokan luokkajaot elävät vielä, joten ne julkaisemme vasta elokuussa.

Myös koulumme henkilökunnassa tapahtuu muutoksia. Ihan kaikista muutoksista ei ole vielä lopullista päätöstä, mutta seuraava taulukko kertoo tämän hetkisen tilanteen ensi lukuvuoden luokanvalvojista:

1 A

Laila Leppänen

1 B

Camilla Ritakallio

1 C

Maarit Varis

2 A

Riitta Turunen

2 B

Sari Pellikka

3 A

Sari Piiparinen

3 B

Sirkku Hämäläinen

4 A

Jari Kukkonen

4 B

Satu Teittinen

4 C

Uusi tuntiopettaja

5 A

Hannu Myyry

5 B

Pekka Kiiskinen

6 A

Pasi Hiltunen

6 B

Tuija Kinnunen

Edit 28.5.2015: Vaihdettu 4A ja 4B -luokkien opettajat

 

Erityisopettajien ja englannin kielen opettajien nimet ilmoitamme sitten, kun päätös ensi lukuvuoden sijoittumisesta heidän osaltaan on varmistunut.

Lisääntyvä oppilasmäärä on tuonut koulullemme mukanaan lisää resursseja erityisopetukseen ja jakotuntien määrä on myös lisääntynyt. Koulullamme on aloittamassa ensi syksynä myös uusi koulutettu koulunkäynninohjaaja.

Kontiolahden kunta lomauttaa tänä vuonna henkilöstönsä kahdeksaksi päiväksi. Kirkonkylän koulun kaikki oppilaiden opetukseen vaikuttavat lomautukset on yhtä opettajaa lukuun ottamatta pidetty. Rehtori on lomautuksiin liittyvällä säästövapaalla 4.-11.6.2015.

Vietämme lukuvuoden päätöstilaisuutta lauantaina 30.5.2015 alkaen klo 9.00. Tilaisuudessa muistamme ja palkitsemme kuudennen luokan lähteviä oppilaita ja laulamme tietysti suvivirren.

Haluan vielä kiittää kaikkia huoltajia hyvin sujuneesta yhteistyöstä lukuvuoden aikana. Samalla toivotan lämpöisiä kesäpäiviä kaikille kotisivujemme lukijoille.

Juha Rytkönen, rehtori, Kirkonkylän koulu

 

Kevään lomautukset

Lomautusten järjestäminen Kirkonkylän koulussa

Kontiolahden kunta on käynyt YT-lainmukaiset yhteistoimintaneuvottelut järjestöjen edustajien kanssa henkilöstösäästöjen aikaansaamisesta vuoden 2015 osalta. Neuvottelujen tulos oli, että ne opettajat, joilla on oma opetusryhmä, lomautetaan kahdeksaksi päiväksi vuonna 2015. Kunnanhallituksen päätöksen mukaan lomautukset sijoittuvat ajalle 2.3.2015 – 30.9.2015. Opettajien lomautussuunnitelmat on hyväksynyt Kontiolahden kunnan kasvatus- ja koulutuslautakunta 21.1.2015 pitämässään kokouksessa.
Perusopetuksen kahdeksasta lomautuspäivästä tulee neljä olemaan oppilaiden koulupäiviä. Kaksi lomautuspäivää toteutetaan opettajien ns. veso - päivinä ja kaksi sijoittuu yleisohjeen mukaisesti viikonloppuun. Nämä lomautuspäivät sijoittuvat elokuulle 7.-10.8.2015. Loput neljä lomautuspäivää järjestetään Kirkonkylän koulussa keväällä, pääosin toukokuussa 2015, erillisen suunnitelmien mukaisesti. Lomautusten aikana jokaisella opetusryhmällä on nimetty vastuuopettaja, joka vastaa lomautettuna olevan opettajan ryhmästä oman ryhmänsä lisäksi. Koulunkäynninohjaajia ei lomauteta koulujen työpäivinä joten heidän työpanos on käytössä ryhmien valvojina lomautusten aikana. Tarpeen mukaan työtapoja ja opetustuntien toteutusta muutetaan opetussuunnitelmien puitteissa. Myös oppilaiden lukujärjestyksiin tulee muutoksia. Näistä muutoksista tiedotamme lisää lähempänä lomautusten alkua. Lähtökohta koulun järjestämisessä lomautustenkin aikana on, että koulu on turvallinen paikka oppia ja työskennellä. Turvallisuusriskejä sisältävien opetusaineiden sisältöjä muutetaan niin, että opetus on toteutettavissa turvallisesti. Välituntivalvonnoista tehdään lomautusten aikana erillinen valvontalista. Myös mahdollisista koulukyyditysten muutoksista ilmoitetaan hyvissä ajoin koteihin.
Työsuunnitelmaan merkitty koulun kevätjuhla 28.5.2015 on peruttu lomautusten vuoksi. Kuudennen luokan muistamiset, palkitsemiset ja kukitus suoritetaan koulun päätöspäivänä lauantaina 30.5.2015.
Lomautusten järjestämiseen liittyvistä asioista on tiedotettu koulun vanhempaintoimikuntaa helmikuun alkupuolella pidetyssä kokouksessa. Myös Kirkonkylän koulun oppilaskunnan hallitukselle on tiedotettu lomautusten järjestämisestä. Pyrimme tiedottamaan huoltajia kaikista lomautuksen aiheuttamista käänteistä myös aktiivisesti Wilman kautta.

 

 

 

Koulumme henkilökunnan lomautuspäivät löytyvät seuraavasta taulukosta:

Lomautusaikataulu

Nimi

Valvonta-

luokka

Maaliskuu

Huhtikuu

Toukokuu

Elokuu

Päiviä

Luokanopettaja

Tuija Kinnunen

1 A

-

 

19. -22.5.2015

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Riitta Turunen

1 B

16. -19.3.2015

-

-

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Sirkku Hämäläinen

1-2

-

-

5. -8.5.2015

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Sari Piiparinen

2 A

-

7. -10.4.2015

-

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Anri Kuivalainen

2 B

24. -27.3.2015

-

-

7.-10.8.2015

4

Luokanopettaja

Erika Nykänen

3 A

-

-

6. -8.5.2015

-

3

Luokanopettaja

Maarit Varis

3 B

-

-

19. -22.5.2015

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Satu Teittinen

3-4

-

-

19. -22.5.2015

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Hannu Myyry

4 A

-

-

19. -22.5.2015

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Laila Leppänen

4 B

-

-

5. -8.5.2015

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Pasi Hiltunen

5 A

-

-

5. -8.5.2015

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Pekka Kiiskinen

5 B

-

-

19. -22.5.2015

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Jari Kukkonen

6 A

-

-

5. -8.5.2015

7.-10.8.2015

8

Englannin kielen

lehtori Tarja Solja

6 B

-

-

5. -8.5.2015

7.-10.8.2015

8

Kiertävä englannin kielen opettaja

Tarja Elomaa

-

-

-

30.4.2015

4.-6.5.2014

7.-10.8.2015

8

Luokanopettaja

Camilla Ritakallio

-

-

-

-

7.-11.8.2015

5

 

Säästövapaata ottavat henkilöt

Nimi

 

 

 

 

Rehtori Juha Rytkönen

4.-11.6.2015

-

-

8

Laaja-alainen erityisopettaja Riitta Kuvaja

30.3. -2.4.2015

7. -10.8.2015

-

 

 


Kaikista lomautusten järjestämiseen liittyvistä asioista voitte olla yhteydessä rehtori Juha Rytköseen sähköpostin tai Wilman välityksellä.

Juha Rytkönen, rehtori, Kirkonkylän koulu

Näytetään 9 tulosta.
Merkintöjä per sivu 20
jostakin 1
Jari Kukkonen
Viestejä: 6
Tähdet: 0
Päiväys: 15.12.2017
Juha Rytkönen
Viestejä: 3
Tähdet: 0
Päiväys: 2.2.2016