Vapaat asuntotontit

Edellisiltä hakukierroksilta vapaaksi jääneitä tai vapautuneita kaava-alueiden tontteja haettavana 22.10.2018 klo 12.00 alkaen.

Lehmon Lintulenkintiellä on 3 omakotitalotonttia, joilla myös paritalo on mahdollinen. Kontiorannassa (kartalla punaiset kuvakkeet) on haettavana 1 omakotitalotontti, jolle voi rakentaa yksiasuntoisen asuinrakennuksen. Sen lisäksi Kontiorannassa on kunnalla tarjolla myös 3 AP-tonttia, joille voi rakentaa rivitaloja, kytkettyjä pientaloja ja erillisiä pientaloja. Kontioniemessä on vapaana vielä 1 AP-tontti ja yksi omakotitalotontti, jolle voi rakentaa paritalon. Edellä olevien tonttien tiedot löydät Karttapalvelustamme.

Tonttiesitteet myös tässä:
Kontioniemi, vapaat syksy 2018
Kontioranta, vapaat syksy 2018
Lehmo pohjois-osa, vapaat syksy 2018

Vapaan haun tonttihaku tarkoittaa se sitä, että ensimmäisenä hakemuksensa jättävä saa tontin, mikäli muut hakuehtojen mukaiset edellytykset täyttyvät. Hakuehdot löydät kunkin tontin kohdalla olevasta esitteestä. Huomaathan, että ennen hakuajan alkamista palautettuja hakemuksia ei huomioida. Hakemuksen voit tuoda suoraan tekniseen toimistoon yhteyshenkilölle, postittaa osoitteella Kontiolahden kunta, Tontit, Keskuskatu 8, 81100 Kontiolahti tai lähettää suoraan karttapalvelun kautta. Tämän sivun alareunassa olevaa hakulomaketta voit käyttää tuodessasi hakemuksen toimistollemme tai jättäessäsi sen postin kuljetettavaksi.

Tulevien vuosien tonttitarjonnan ennakkotietoja löydät elokuun lopulla olleen tontti-iltamien esitteistä. Huomaathan, että muutokset ovat mahdollisia.

Haja-asutusalue
Haja-asutusalueella eri puolilla kuntaa on haettavana 9 tonttia. Tontit ovat haettavissa jatkuvana hakuna, mikä tarkoittaa, että ensimmäisenä hakemuksensa jättävä saa tontin, mikäli muut hakuehtojen mukaiset edellytykset täyttyvät.

Jatkuvan haun tontit löytyvät kunnan karttapalvelusta. Karttaa suurentamalla ja haluttua kohdetta klikkaamalla tai vasemmasta reunasta osoitetta klikkaamalla näytön oikeaan reunaan tulee kyseisen tontin tiedot liitetiedostona, samoin sähköinen hakulomake. Lomake on myös tulostettavissa postitse lähetettäväksi.

Jatkuvan haun esitteet ovat pdf-tiedostoina. Jotkut selaimet eivät toista esitteiden havainnepiirrosta oikein. Mikäli ongelmia ilmenee, liitetiedosto kannattaa ensin tallentaa koneelle ja avata vasta sen jälkeen, mahdollisesti toisella selainohjelmalla.

Vesihuolto - Maksut ja taksat

Tontin vuokraukseen tai ostoon liittyviä muita kunnan perimiä maksuja:
Kunta perii vanhempien tonttien kohdalla mittausmaksun, joka AO- ja AP-tonteilla on 255 €. Uusimpien tonttien kohdalla kunta perii lohkomiskustannusmaksun, joka on enintään 1000 m²:n tontilla 870 € ja enintään 1 ha:n tontilla 1020 €.

Tontin vuokraukseen tai ostoon liittyviä muita maksuja:
Lainhuutokulu tai vuokraoikeuden kirjaaminen maanmittauslaitoksen hinnaston mukaan.
Ostettaessa tonttia, tulee maksettavaksi varainsiirtovero.

Rakentamiseen liittyviä maksuja muun muassa:
Vesihuolto - Maksut ja taksat 
Rakentaminen - Maksut ja taksat
Muut mahdolliset liittymät/maksut toimijalta.

Haja-asutusalueen tontit:
Haja-asutusalueella on haettavissa 9 kpl kaava-alueen tontteja suurempia tontteja asumistarkoitukseen. Tonttit on mahdollista joko vuokrata tai ostaa.
Haja-asutusalueen tontit
Haja-asutusalueen tonttien luovutusehdot
Hakulomake

Sivu päivitetty 18.10.2018

Yhteystiedot

Suunnitteluavustaja
Leena Sipilä
p. 0400 621 001
leena.sipila@
kontiolahti.fi