Kunnan yhteystiedot

Kontiolahden kunta
Keskuskatu 8
81100 Kontiolahti
p. 013 7341 (vaihde)
f. 013 734 5328
etunimi.sukunimi@kontiolahti.fi

Y-tunnus: 0169048-8

Henkilöstön yhteystietojen hakuikkunassa on mahdollista hakea Kontiolahden kunnan työntekijöiden yhteystietojen lisäksi Joensuun kaupungin työntekijöiden yhteystietoja, koska sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijät ovat Joensuun kaupungin palveluksessa.

Laskutusosoite:
Kontiolahden kunta
Ostoreskontra
Keskuskatu 8
81100 Kontiolahti
ostoreskontra@kontiolahti.fi

OVT-tunnus 003701690488
Operaattori Ropo Capital
Ropo Capital:n välittäjätunnus 003714377140
 

YEL-todistus ja yrittäjän eläkevakuutus

Kontiolahden kunnan toimittajaksi rekisteröinnin yhteydessä on huomioitava, että itsenäiset yrittäjät (toiminimi, yksityishenkilö) toimittavat rekisteröinnin yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain kunnalle YEL-todistuksen.

Kuntien eläkevakuutuksen ohjeiden mukaisesti eläketurvaa tulee karttua kaikesta tehdystä työstä. Jos kunta ostaa palveluja itsenäiseltä yrittäjältä (toiminimi, yksityishenkilö), täytyy kunnan selvittää yrittäjän eläkevakuutus ja pyytää yrittäjää toimittamaan todistus yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL-todistus).

Jos yritystoiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti 4 kk, niin itsenäisen yrittäjän on otettava 6 kk:n kuluessa yrittäjän eläkevakuutus. Yrittäjätoiminnan ollessa vähäistä (vuosittain eläkelaitoksen vahvistama työtuloraja), ei henkilö ole velvollinen ottamaan itselleen YEL-vakuutusta ja työ kuuluu Kunnallisen eläkejärjestelmän (KuEL) piiriin.

Jos itsenäisellä yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, täytyy kunnan maksaa laskutetusta työstä tai palvelusta KuEL-eläkemaksua. Yrittäjän kunnalle lähettämä lasku maksetaan yrittäjälle palkanmaksun periaatteiden mukaisesti.

Eläkkeellä oleva yrittäjä toimittaa todistuksen eläkkeellä olostaan.
YEL-todistus toimitetaan ensisijaisesti sähköpostilla joko sitä pyytäneelle henkilölle (mieluiten pdf-tiedostona).

HUOM!
Eläkkeellä olevan henkilö kuuluu KuEL:n piiriin aina 68 vuoden iän täyttymiskuukauden loppuun ja näin ollen kunta on velvollinen suorittamaan työntekijä- ja työnantajamaksut KEVA:lle, jos YEL-todistusta ei ole.
YEL-todistus, ilmoitus puuttuvasta yrittäjän eläketurvasta tai todistus eläkkeellä olosta lähetetään ensimmäisen laskutuskerran yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain.


Elinkeinopalvelut: elinkeino@kontiolahti.fi

Hallintopalvelut: kunta@kontiolahti.fi

Kirjaamo: kirjaamo@kontiolahti.fi

Matkailu: matkailu@kontiolahti.fi

Sivistyspalvelut: sivistys@kontiolahti.fi

Tekniset palvelut: tekninen@kontiolahti.fi

Vapaa-aikapalvelut: vapaa-aika@kontiolahti.fi

Kotisivujen ylläpito: yllapito@kontiolahti.fi

Aukioloajat


Kunnanvirastot avoinna arkisin klo 8 - 15
Kassa klo 9 - 12

Monistamo klo 9 - 15

Tapaaminen mahdollista sopia myös varsinaisen aukiolojan ulkopuolelle klo 7 - 17 väliselle ajalle.