Sisältöjulkaisija

angle-left Hyvinvointialueen strategiatyössä asukaskyselyvaihe

Hyvinvointialueen strategiatyössä asukaskyselyvaihe

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen strategiatyö on edennyt lausuntokierrokselle ja asukaskyselyvaiheeseen. Strategialuonnos on lähetetty kommentoitavaksi eri sidosryhmille, ja asukkaille on laadittu oma kysely, jossa voi ottaa kantaa strategian sisältöön.

Asukkaille suunnattu kysely on avoinna 15.8. asti ja siihen voi käydä vastaamassa Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuilla:  
https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/2b5f2fab-7a1c-485d-b0d3-e650f954e325?displayId=Fin2582410

– Kyselyyn on helppo vastata, lisäksi asukkailla sekä asiakkailla on mahdollisuus myöhemmin vaikuttaa konkreettisen toiminnan suunnitteluun. Hyvinvointialueen kuntakierrokset käynnistyvät syksyllä, ja marraskuussa on tarkoitus jalkautua kaikkiin kuntiin kysymään näkemyksiä palvelusuunnitelmasta, kumppanuuspäällikkö Maarita Mannelin kertoo.
– Tämän kyselyn tarkoitus on osallistaa hyvinvointialueen asukkaat ja asiakkaat tulevaisuuden suunnittelutyöhön. On tärkeää saada heidän äänensä kuuluviin. Toivottavasti vastauksia saadaan laajasti koko Pohjois-Karjalasta, Mannelin jatkaa.
Strategian valmisteluun ovat aiemmin osallistuneet aluevaltuutetut, lautakunnat ja vaikuttamistoimielimet sekä Siun soten henkilöstö. Etenkin henkilöstön osallisuutta on korostettu. Aluevaltuusto käsitteli laajan henkilöstökyselyn tulokset kokouksessaan 15.6. ja teki tarvittavat muutokset strategialuonnokseen. Lisäksi henkilöstölle on juhannusviikolla avattu tarkentava osallisuuskysely strategisista tavoitteista.

Asukaskyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella, joita on jaossa järjestöjen ylläpitämissä kansalaisten kohtaamispaikoissa maakunnassa tai sen voi tulostaa verkkosivuilta www.siunsote.fi/hyvinvointialue Paperilomake tulee toimittaa postin kautta viimeistään 8. elokuuta tai 12.8. mennessä paikan päälle vietynä: Maarita Mannelin, Siun sote – Pohjois-Karjalan hyvinvointialue, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu.

Vastanneiden kesken arvotaan kulttuuriseen hyvinvointiin liittyviä palkintoja. Kyselyn vastaukset kerätään nimettömänä, eikä arvontaan jätettyjä henkilötietoja yhdistetä kyselyn vastauksiin.
Kyselyn tuloksista tiedotetaan elokuussa Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuilla.
Tavoitteena on, että aluevaltuusto hyväksyy hyvinvointialuestrategian syksyllä 2022.

Lisätietoja: Kumppanuuspäällikkö Maarita Mannelin, puh. 013 330 4762, maarita.mannelin(at)siunsote.fi