Sisältöjulkaisija

angle-left Innovaatioleiri Kontiolahden kuudesluokkalaisille on parhaillaan käynnissä

Innovaatioleiri Kontiolahden kuudesluokkalaisille on parhaillaan käynnissä

Yrittäjyyskasvatukseen kuuluva leiri on käynnissä Kontiolahden Kylmäojan koululla. Innovaatioleiri tukee vuorovaikutustaitojen kehittymistä, oma-aloitteisen toiminnan vahvistumista ja kannustaa keksimään uusia ratkaisuja. Leiri on kokonaisuus, joka tukee leiriläisten omakohtaisen kokemuksen syntymistä yrittäjämäisestä toiminnasta – tekemällä oppien!

Kontiolahden kunta järjestää innovaatioleirin yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n, Riverian ja Kontionloikka Oy:n kanssa.

Innovaatioleiri pähkinänkuoressa

Innovaatioleiri on 6.-luokkalaisille suunnattu kuuden tunnin mittainen leiri ideoinnin ja prosessityöskentelyn maailmaan. Innovaatioleirin tutoreina toimivat yläkoulun nuoret. Leirimalli tukee näin kahden kouluasteen välistä yhteistyötä. Mentoreina toimivat Riverian opiskelijat sekä sparraajina ja tuomareina kontiolahtelaisista yrittäjistä ja Kontionloikan henkilöstöstä koostuva yritysraati.

Innovaatioleirillä leiriläiset perustavat kuvitteellisen yrityksen, jonka tehtävänä on ideoida ja toteuttaa annettu tehtävä tai omiin ideoihin perustuva tuote tai palvelu. Leirin ytimenä ovat rastitehtävät, jotka vievät tehtävän, tuotteen tai palvelun ideointia eteenpäin. Leirin lopuksi yritysideat tai ratkaisumallit esitellään yleisölle.

Ohjelma tukee valtakunnallisen perusopetuksen opetussuunnitelmien tavoitteita:

•                Laaja-alainen osaaminen
•                Monialainen oppimiskokonaisuus ja oppiaineet yhdistävä yhteistyö
•                Kodin ja koulun välinen yhteistyö
•                Ala- ja yläkoulun välinen nivelvaihe