Sisältöjulkaisija

angle-left Innovaatiopäivät Kontiolahden kuudesluokkalaisille

Innovaatiopäivät Kontiolahden kuudesluokkalaisille

Kontiolahden kunta järjestää yhteistyössä Nuorten yrittäjyys ja talous NYT -järjestön, Kontiolahden yrittäjät ry:n ja Kontionloikan kanssa Innovaatiopäivät Kontiolahden kuudesluokkalaisille.

Innovaatiopäivä tukee vuorovaikutustaitojen kehittymistä, oma-aloitteisen toiminnan vahvistumista ja kannustaa keksimään uusia ratkaisuja. Päivä on kokonaisuus, joka tukee oppilaiden omakohtaisen kokemuksen syntymistä yrittäjämäisestä toiminnasta – tekemällä oppien!

Paikka: Kontiolahden koulu
Päivämäärä: 21.5.-22.5.2024
Kello: 9.00 – 13.50

Ja

Paikka: Lehmon koulu
Päivämäärä: 23.5.2024
Kello: 9.00-13.50

 

Innovaatiopäivä pähkinänkuoressa

Innovaatiopäivä on 5.–6.-luokkalaisille suunnattu noin kuuden tunnin mittainen päivä ideoinnin ja prosessityöskentelyn maailmaan. Innovaatiopäivän tuutoreina toimivat yläkoulun nuoret. Leirimalli tukee näin kahden kouluasteen välistä yhteistyötä. Sparraajina sekä tuomareina toimivat kontiolahtelaisista yrittäjistä sekä Kontionloikka Oy:n henkilöstöstä koostuva yritysraati.

Innovaatiopäivässä oppilaat perustavat kuvitteellisen yrityksen, jonka tehtävänä on ideoida ja toteuttaa annettu tehtävä tai omiin ideoihin perustuva tuote tai palvelu. Päivän ytimenä ovat rastitehtävät, jotka vievät tehtävän, tuotteen tai palvelun ideointia eteenpäin. Päivän lopuksi yritysideat tai ratkaisumallit esitellään yleisölle.

Ohjelma tukee valtakunnallisen perusopetuksen opetussuunnitelmien tavoitteita:
- Laaja-alainen osaaminen
- Monialainen oppimiskokonaisuus ja oppiaineet yhdistävä yhteistyö
- Kodin ja koulun välinen yhteistyö
- Ala- ja yläkoulun välinen nivelvaihe