Sisältöjulkaisija

angle-left Jarkko Peiponen Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n ja Kontionloikka Oy:n toimitusjohtajaksi

Jarkko Peiponen Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n ja Kontionloikka Oy:n toimitusjohtajaksi

Kontiolahden kunnan elinvoimaa edistävien tytäryhtiöiden Kontionloikka Oy:n ja Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu MBA Jarkko Peiponen. Aiemmin Peiponen on hoitanut yhtiöiden toimitusjohtajan sijaisuutta sekä työskennellyt Kontiolahden kunnan yritysvalmentajana kaikkiaan yli kuuden vuoden ajan.
– Olen innoissani siitä, että pääsen etenemään urallani nousujohteisesti omassa kunnassa ja edelleen kehittämään kasvavan Kontiolahden elinvoimaa sekä yritysten toimintaedellytyksiä, toteaa Peiponen.

Kontiolahdella toimii yli 800 yritystä ja uusia perustetaan vuosittain noin 60 kappaletta. Kontiolahden Yrityspalvelun omistamissa toimitiloissa on kaikkiaan yli 550 teollista työpaikkaa. Kunnan alueella teollisia työpaikkoja on yhteensä noin 1350 kappaletta. Uusin Kontiolahden Yrityspalvelun omistama kiinteistö on vuonna 2023 Jotwire Oy:lle tehty laajennus.
– Mielellämme suunnittelemme ja toteutamme jatkossakin yritysten laajentumiseen tai tänne sijoittumiseen liittyviä toimitilaprojekteja, kertoo Kontiolahden Yrityspalvelun hallituksen puheenjohtaja Seppo Toppi.

Huhtikuussa käynnistynyt toimitusjohtajan rekrytointi kiinnosti hakijoita. Tehtävään haki kaikkiaan 25 henkilöä, joista viisi haastateltiin. Yhtiöiden hallitukset tekivät päätöksen valinnasta torstaina 23. toukokuuta. Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen toteaa, että on hienoa nähdä, miten suurta mielenkiintoa haettavana ollut tehtävä herätti.
– Kontiolahdella on selvästi vetovoimaa ja pääsimme tekemään valinnan monipuolisesta hakijajoukosta, Tuononen kuvailee.

Kontiolahden kunnan yrittäjyyden edistämiseen liittyvä työ sai jälleen tunnustusta toukokuussa. Suomen Yrittäjien Kuntabarometrin mukaan Kontiolahti on kolmatta kertaa peräkkäin Pohjois-Karjalan paras sekä kokonaisarviossa, että esimerkiksi yrityspalveluissa.
Tekemämme pitkäjänteinen ja asiakaslähtöinen työ yritysten parissa on kantanut hedelmää. Kuntastrategiassakin elinkeinojen kehitys on nostettu keskeiselle paikalle, toteaa Kontionloikan hallituksen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Nyyssönen.

Faktat:

Kontionloikka Oy on Kontiolahden kunnan kehittämisyhtiö. Nykyisellä toimintamallilla yhtiö aloitti vuoden 2019 alussa. Yhtiön palveluksessa on keskimäärin viisi henkilöä. Kontionloikka vastaa yritysneuvonnasta, hanketoiminnasta ja matkailumarkkinoinnista kunnan alueella. Kontionloikan palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Kontiolahden Yrityspalvelu Oy on perustettu vuonna 1989. Yhtiön päätehtävänä on yrityskiinteistöiden rakennuttaminen ja vuokraaminen. Yhtiön toiminnan volyymi kasvoi merkittävästi vuoden 2017 alussa, kun kunnan teollisuuskiinteistöt siirrettiin yhtiölle. Yhtiön liikevaihto oli tilikaudella 2023 3,4 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 40 000 euroa. Yhtiö palveluksessa on keskimäärin yksi henkilö.