Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun seudun joukkoliikenteessä on muutoksia 11.8.2021 alkaen

Joensuun seudun joukkoliikenteessä on muutoksia 11.8.2021 alkaen

Peruskoulujen alkaminen ja joukkoliikenteen siirtyminen talviaikataulukauteen tuo mukanaan joitakin muutoksia.

Jojo-liikenteen muutokset

Paikallisliikenne (linjat 1–15)

• Uusi linja 8 Mehtimäki–keskusta–Karhunmäki alkoi liikennöidä kesän alussa kaikkina päivinä klo 6 ja 23 välillä tunnin vuorovälein Joensuun pääkirjastolta Karhunmäkeen. Vastaavasti Linja 103 Hammaslahti–Joensuu ei enää liikennöi Karhunkaaren kautta vaan kulkee suoraan Vanhaa Valtatietä pitkin.
• Linjan 3 reitti muuttui jo kesäkuussa, päätepisteet ovat Mehtimäki (Joensuun pääkirjasto), Petäikkölä ja Raatekangas. Uutta reittiä Mehtimäki–keskusta–Niinivaara–Petäikkölä–Vehkalahti–Peltola–keskusta–Käpykangas–Raatekangas ajetaan kaikkina päivinä kerran tunnissa molempiin suuntiin. Vastaavasti Onttolaan ajaa linja 4 ja tähän linjaan 3 on yhdistetty linjalta 5 Käpykankaan–Raatekankaan suunta.
• Linja 4 liikennöi Onttolasta Kydön ja keskustan kautta Kulhoon.
• Linja 5 on lakannut. Käpykankaalle ja Raatekankaalle ajaa linja 3.
• Linja 6 liikennöi edelleen Joensuun lentoasemalle Helsingin lentojen mukaan.
• Linjaa 9 Iiksenvaaralle ajetaan jatkossa vain Joensuun perusopetuksen koulupäivinä.
• Linja 2M on muuttunut linjaksi 12.
• Peltolaan ammattiopisto Riverialle Peltolankadulle pääsee keskustasta koulupäivinä linjoilla 13, 201 ja 205. Penttilänkadulle pääsee myös linjalla 3.
• Urheilupuistoon on koulupäivinä yhteydet keskustasta linjoilla 9, 11, 15 ja 103.

Joensuu–Liperi/Hammaslahti (linjat 101–104)

• Linjalle 101 Niittylahti-Joensuu-Ylämylly on lisätty koulupäivinä liikennöiviä uusia vuoroja ruuhka-aikaan klo 7-9 ja klo 14-16 sekä Ylämyllyn että Niittylahden suuntiin. Sunnuntaisin liikenne alkaa jo klo 9 Jyrinkylästä.
• Linjalla 102 Joensuu-Liperi on uudet vuorot arkena klo 20 Joensuusta ja klo 21 Liperistä sekä sunnuntaisin klo 21 Joensuusta ja klo 8 ja 20 Liperistä.
• Linja 103 Joensuu–Hammaslahti ei enää aja Karhunkaaren kautta. Arkena viimeinen lähtö on klo 20 Joensuusta.
• Linjalla 104 Joensuu-Hammaslahti on uudet vuorot arkisin klo 21 Joensuusta ja klo 20 Hammaslahdesta sekä sunnuntaisin klo 20 Joensuusta ja klo 19 Hammaslahdesta
• Liperin kunnan kouluvuoroissa linjoilla 121-131 on muutoksia Ylämyllyn uuden yläkoulun vuoksi. Uusi linja 129 ajaa koulupäivinä Ylämyllyllä Lautasuo-Honkalampi-Jyrinkylä alueella.

Joensuu–Kontiolahti (linjat 201–205)

• Linjalla 202 Joensuu–Kontiolahti on arkena uusi vuoro Joensuusta klo 5.
• Linjan 203 Kontiolahti–Kontioniemi sunnuntailiikenne on lakannut.
• Linjalla 204 Joensuu–Paihola on uusi vuoro klo 21 Joensuusta.

Aikatauluihin on tehty muitakin pienempiä muutoksia. Uudistetut linjat ja muuttuneet aikataulut ovat katsottavissa reittioppaassa ja aikatauluvihkossa. Paperisten pysäkkiaikataulujen jako pysäkeille alkaa viikolla 32. Aikatauluvihkoja on jo myytävänä Carelicumissa ja Waltti-busseissa.

Jojo Waltti lippu- ja maksujärjestelmä laajeni, ELY Waltti-kortti vaihdettava Jojo Waltti-kortiksi tai haettava hyvitystä ELY-keskuksesta

ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti päättyi 6.6.2021. Laajentuneella Jojo Waltti -alueella jäljellä olevia kausilippuja voi käyttää niiden kelpoisuuden ajan elokuun loppuun ja kortilla olevaa arvoa syyskuun loppuun asti. Jos matkustajan käytössä ei ole Waltti-liikennettä enää 7.6.2021 jälkeen, ELY-keskus hyvittää Waltti-matkakortilla olevat käyttämättömät liput ja arvon.

Lisätietoa muutoksesta

Waltti-myyntipisteverkosto laajenee

Käytössä oleville Waltti-kortteille voi ladata kausi- ja arvolippuja Joensuussa myös kahdella R-kioskilla: Koskikatu 5 ja Jukolanportti. Kela-koulumatkatukilipun lataus R-kioskilla ei kuitenkaan ole mahdollista. R-kioskien aukioloaika on laajempi kuin Carelicum Palveluissa. Lisäksi R-kioskissa voi joukkoliikenteen työsuhde-etuuksien osalta (henkilökohtainen matkalippu) käyttää seuraavia maksuvälineitä: Eazybreak, ePassi, Smartum ja Edenred Transport.

Uudet Waltti-kortit ja tuotteet hankitaan edelleen Carelicum Palveluista tai verkkokaupasta. Carelicum palvelee Waltti-korttiasioissa maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10-16. Keskiviikkoisin palveluaika on pidempi eli klo 10-18.

Lisätietoja joukkoliikenteestä on nettisivuilla: jojo.joensuu.fi