Sisältöjulkaisija

angle-left Kansainvälinen ampumahiihtokausi käynnistyy Kontiolahdella

Kansainvälinen ampumahiihtokausi käynnistyy Kontiolahdella

Ampumahiihdon kansainväliset GP-kisat tuovat viikonloppuna Kontiolahdelle historian suurimman kilpailijajoukon, Kontiolahden Urheilijat tiedottaa. Suomen maajoukkuetta ja muita suomalaisia kirittämässä on urheilijoita Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Kiinasta.   

Kotimaisten kärkinimien lisäksi GP-kisoihin on ilmoittautunut urheilijoita Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Kiinasta. Mukana ovat muun muassa Valko-Venäjän maajoukkue ja Kontiolahden MM-kisoissa 2015 kultaa normaalimatkalla
voittanut Venäjän Jekaterina Jurlova-Percht.

Lauantain pikamatkalle on ilmoittautunut yli 200 ja sunnuntain takaa-ajoon 140 kilpailijaa. Kyseessä on Kontiolahden GP-kisojen historian suurin osallistujamäärä. Vuoden 2018 tapahtumaan verrattuna ilmoittautuneita on 40 prosenttia enemmän.

— Ulkomaalaisia on saman verran mutta suomalaisten osallistujien määrä on kasvanut. Erityisesti nuorten sarjoissa osallistujamäärien kasvua selittää se, että nuorten ensimmäiset arvokisat pidetään tulevana talvena jo tammikuussa. Nyt halutaan päästä avaamaan kisakausi aikaisin, sanoo Jarno Lautamatti tapahtumaa järjestävästä Kontiolahden Urheilijat ry:stä.  

Lähtölistat ja muu kisainfo