Sisältöjulkaisija

angle-left Kesätoimintarastit ovat Kontiolahden alueella 15.6.–31.7.

Kesätoimintarastit ovat Kontiolahden alueella 15.6.–31.7.

Kontiolahden kunnan vapaa-aikapalvelut, Kontiolahden seurakunta ja SPR Kontiolahden osasto organisoivat Kontiolahden kirkonkylälle ja Lehmoon lapsiperheille sopivat kesätoimintarastit. Luonnossa olevien rastien etsimiseen ei tarvita karttaa.

Lehmon rastiradan järjestää seurakunta, ja se sijaitsee Lehmon seurakuntakodin viereisessä metsässä. Rasteilla voi muun muassa etsiä peikon pesäkolon ja menninkäisen ruokakätkön. Kontiolahden kirkonkylällä toimintarasteja löytyy kahdesta paikasta: kirjaston viereiseltä metsäalueelta ja luonto- ja kulttuuripolulta. SPR:n Kontiolahden osaston järjestämällä luonto- ja kulttuuripolun rastiradalla tehtävät liittyvät ensiapuun ja turvalliseen luonnossa liikkumiseen. Rastiratoja on kaksi erilaista: toiset rasteista sijaitsevat luontopolun alkupäässä (metsärastit) ja toiset Vierevänniemen uimarannan ympäristössä (rantarastit).

Kunnan vapaa-aikapalvelujen rakentamat rastit ovat Kontiolahden kirjaston vieressä, ja siellä pääsee muun muassa tanssimaan nuorisovaltuuston antamin ohjein, pohtimaan eri aineiden maatumista ja testaamaan luonnon kuntosalia.

Rastiratojen avajaispäivänä maanantaina 15.6. kello 14–16 SPR:n rastiradan lähtöpisteellä jäähallin vieressä on tapahtuma, jossa tarjotaan ohjausta radalle ja välipalaa lapsille. Samanlainen tapahtuma toistetaan uimarannalla maanantaina 22.6. kello 14–16.