Sisältöjulkaisija

angle-left Kiviniemen retkeilytilalla julkistetaan Simo Kontion toteuttama yhteisöllinen ympäristötaideteos

Kiviniemen retkeilytilalla julkistetaan Simo Kontion toteuttama yhteisöllinen ympäristötaideteos

Kontiolahden kunnan PUSU-hankkeessa residenssitaiteilijana toimivan Simo Kontion valmistama taideteos julkistetaan perjantaina 30. kesäkuuta klo 13.00 Kiviniemen retkeilytilalla.

Simo Kontio, kontiolahtelainen kuvataiteilija ja taidekasvattaja, on työskennellyt kesäkuun ajan PUSU-hankkeessa ja keskittynyt toteuttamaan teoksen, joka kutoo yhteen menneisyyden muistoja, kaskiperinnettä ja luonnonmaisemia. Teoksen keskipisteenä toimii ainutlaatuinen asumus, joka on rakennettu luonnosta löytyvistä materiaaleista, kuten puukappaleista, paksuista oksista ja juurista. Asumuksella on ihmismäisiä piirteitä, jotka kutsuvat katsojat tutkimaan teoksen monia kerroksia ja symboliikkaa.

Teoksen luomisprosessi on ollut yhteisöllinen, ja Simo Kontio on järjestänyt avoimia työpajoja, joissa osallistujat ovat päässeet oppimaan kananmunatemperamaalin tekemistä ja osallistumaan teoksen maalaamiseen. Taideteos on siten myös paikallisten asukkaiden ja osallistujien käsialaa.

Taideteoksen julkistamistilaisuus järjestetään Kiviniemen retkeilytilalla perjantaina 30. kesäkuuta klo 13.00 alkaen. Tarjolla vohveleita ja kahvia. Tervetuloa paikan päälle!