Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahdella kylien paikallissäätä voi seurata koulujen sääasemien avulla

Kontiolahdella kylien paikallissäätä voi seurata koulujen sääasemien avulla

Minkälainen sää on juuri nyt vaikkapa Selkiellä tai Onttolassa? Kontiolahdella kuntalaiset voivat seurata paikallissäätä koulujen omien sääasemien kautta. Sääasemat ovat Ahokkalan, Jakokosken, Kontioniemen, Onttolan, Selkien ja Varparannan kouluilla.

Sääasemat on alun perin hankittu kouluille osana monialaista oppimiskokonaisuutta, jossa oppilaat seurasivat säätä ja tekivät siihen liittyen tehtäviä. Sääasemat on jätetty kouluille, jotta kuntalaisilla on mahdollisuus seurata kylien paikallissäätä. Varsinaisia sääennusteita sovelluksesta ei ole saatavilla. Sovelluksesta pääsee näppärästi tarkastelemaan myös säähistoriaa.

– Esimerkiksi tällä tavalla koulu voi hyödyttää koko ympäröivää kylää. Kontiolahdella on laaja kouluverkko, mikä on mahdollistanut tällaisen projektin, Selkien koulun luokanopettaja Miika Kettunen sanoo.

Säätiedot saa käyttöönsä lataamalla ilmaisen sovelluksen Apple- tai Android-laitteeseen. Qr-koodin avulla voi sovellukseen lisätä haluamansa sääasemat. Ohjeet ja qr-koodit ovat perusopetuksen nettisivuilla.

Niitä voi tarkastella myös suoraan alla olevista linkeistä:

Ohjeet

Qr-koodit