Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahdella Lehmon päiväkotisuunnitelmat etenevät

Kontiolahdella Lehmon päiväkotisuunnitelmat etenevät

Kontiolahdella Lehmon alueen päiväkoteihin liittyvät suunnitelmat etenevät. Kontiolahden kunta suunnittelee uusien tilojen rakentamista Peltosirkun päiväkodin yhteyteen korvaamaan osittain poistuvia tiloja.

Uusien tilojen avulla on tarkoitus korvata osa vuoropäiväkoti Aurinkokellon ja päiväkoti Pesäpuun toiminnoista sekä tarjota tilat Punaposken avoimen varhaiskasvatuksen palveluille. Aurinkokellolle ja Punaposkelle tarvitaan korvaavat ratkaisut niiden nykyisten tilojen kunnon vuoksi. Tällä hetkellä vuokrarakennuksessa toimivan kahden ryhmän Pesäpuun päiväkotitiloista luovutaan korvaavien tilojen valmistuttua.

Uudet tilat on suunniteltu siten, että lapsiryhmille on omat rauhalliset ja kodikkaat toimitilat, joissa ei ole läpikulkuliikennettä. Ryhmä voidaan myös jakaa toimimaan erillisinä pienryhminä. Pedagogisesta näkökulmasta tiloja on rauhallisesta yksinolemisesta isommankin joukon yhteiseen tekemiseen. Lisäksi tiloihin on tulossa monitoimitila, joka mahdollistaa lasten monipuolisen toiminnan ja liikkumisen. Ensi elokuun alusta varhaiskasvatuksen henkilömitoitus muuttuu siten, että yli kolmivuotiaiden lasten ryhmäkoko voi olla korkeintaan 21.

– Keskittäminen suurempiin päiväkoteihin mahdollistaa entistä paremmat palvelut Lehmon alueella. Muutoksen avulla kunta voi tulevaisuudessa tarjota palveluita entistä paremmissa toimitiloissa ja monipuolisemmilla leikkipihoilla.  Esimerkiksi sijaisjärjestelyt ja henkilöstön työvuorosuunnittelu on mahdollista tehdä pientä yksikköä paremmin. Päiväkodin entistä joustavammat aukioloajat palvelevat huoltajien erilaisia tarpeita, varhaiskasvatuksen päällikkö Piia Silventoinen-Litja kertoo.

Lisäksi Soralan alueelle on tulossa ensi syksynä uusi yksityinen hirrestä rakennettava Pilke-päiväkoti, joka osaltaan lisää Lehmon alueen päiväkotipalveluita.

Päiväkotijärjestelyihin liittyvä hankesuunnitelma on Kontiolahden kunnan teknisessä lautakunnassa 28.1. ja sivistyslautakunnassa 29.1. Asia on kunnanhallituksen päätettävänä 3.2., jonka jälkeen se viedään kunnanvaltuustolle tiedoksi 10.2.

– Hankesuunnitelmassa ei vielä oteta kantaa päiväkodin lopulliseen nimeen vaan käytössä ovat olleet työnimet Mustolan päiväkoti ja Peltosirkun laajennus. Tämä asia ratkaistaan myöhemmin, sillä nyt keskitytään tilojen ja toimintojen suunnitteluun, sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen tarkentaa.