Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahdella on avattu uusi bänditila nuorille – mukaan mahtuu vielä soittajia!

Kontiolahdella on avattu uusi bänditila nuorille – mukaan mahtuu vielä soittajia!

Kontiolahden bänditila nuorille on avattu käyttöön. Idea bänditilaan syntyi Kontiolahden kunnan vapaa-aikapalveluiden järjestämässä bändikerhossa viime vuonna. Nuoret toivoivat, että heillä olisi mahdollisuus päästä soittamaan useammin kuin kerran viikossa. Sopivat tilat löytyivät Lehmosta osoitteesta Kylmäojantie 58. Bänditilassa on soittimetkin valmiina, sillä ne on saatu tätä varten Lehmon ja Kirkonkylän kouluilta.

Nyt nuorten bändeillä on mahdollisuus käydä soittamassa sovittuina iltoina. Nuorten toiveeseen oli mahdollista vastata, koska kunnalla oli valmiiksi osaava henkilö töissä ja sopiva tila vapaana. Vapaa-aikapalveluiden vahtimestari Sampo Oikarinen huolehtii bänditilasta sekä ohjaa ja auttaa nuoria, jotka haluavat aloittaa bändisoittoharrastuksen.

– Täällä ei opeteta soittoa vaan opastetaan, miten bändi toimii ja kuinka saadaan oma soitto sopimaan yhteen muiden soittajien kanssa. Tehtäväni on kannustaa eteenpäin ja antaa vinkkejä, itsekin bändeissä soittava Sampo Oikarinen valaisee.

Bänditilaan sopii vielä lisää bändejä soittamaan. Perjantai-iltoihin on suunnitteilla vapaita jameja, jotka on tarkoitettu yksittäisille soittajille. Tavoitteena on, että 13–18-vuotiaat nuoret voivat löytää jameista muita soittajia, joiden kanssa perustaa bändejä. Ensimmäiset jamit pidetään perjantaina 25. helmikuuta.

– Nyt olisi mahdollisuus päästä soittamaan oikeassa bändissä ja kokeilla, miltä tuntuu soittaa kunnon volyymeilla niin, että lahkeet lepattavat, Oikarinen vinkkaa.

Heräsikö mielenkiinto? Ota yhteyttä: Sampo Oikarinen, 040 351 6702, sampo.oikarinen@kontiolahti.fi.