Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahdella ovat yrittäjät tyytyväisimpiä kunnan elinkeinopolitiikkaan

Pohjoiskarjalaisista kunnista Kontiolahdella ovat yrittäjät tyytyväisimpiä kunnan elinkeinopolitiikkaan

Pohjois-Karjalan kunnista Kontiolahdella yrittäjät ovat tyytyväisimpiä kunnan elinkeinopolitiikkaan, tiedottaa Pohjois-Karjalan Yrittäjät.

Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys on yrittäjille elinkeinopolitiikassa ylivoimaisesti tärkeintä ja toiseksi tärkeimmäksi pohjoiskarjalaiset yrittäjät kokevat yrityspalvelut. Parhaiten kunnat suoriutuvat valtakunnan tasolla infrastruktuurin hoitamisesta, mutta tässäkin yrityspalvelut nousee Pohjois-Karjalan osalta ykköseksi. Nämä käyvät ilmi Suomen Yrittäjien teettämästä Yrittäjien kuntabarometrista. Kuntabarometrin yhteydessä palkitaan myös parhaat kunnat eri kokoluokissa. Tällä kertaa voittajiksi suoriutuivat Kärsämäki, Lieto ja Seinäjoki. Maakunnista Pohjois-Karjalassa yrittäjät olivat 3. tyytyväisimpiä kuntien toimintaan.
 
Iro Research kysyi yrittäjiltä Yrittäjien kuntabarometri -kyselyssä yrittäjien mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta. Kysely tehtiin 16.2.–13.5. Siihen vastasi 10 404 yrittäjää eri puolilta Suomea ja Pohjois-Karjalan vastausluku oli 358.

Pohjois-Karjalan Yrittäjien koko tiedote aiheesta:

Parhaimman arvosanan elinkeinopolitiikasta pohjoiskarjalaisista kunnista saivat Kontiolahti (3,74), Ilomantsi (3,50) sekä Lieksa (3,48). Yli 50 000 asukkaan kunnista Joensuu sijoittui valtakunnallisessa vertailussa neljänneksi. Niin ikään 10 000–50 000 asukkaan kunnista Kontiolahti sijoittui kahdeksanneksi.

– Verrattaessa kunnan elinkeinopolitiikan tärkeimpiä osa-alueita pohjoiskarjalaiset yrittäjät pitävät kolmena tärkeimpänä osa-alueena kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyttä, yrityspalveluita ja elinkeinopolitiikan asemaa kunnassa. Huomattavaa on, että yrityspalvelut saa huomattavasti valtakunnan keskiarvoa paremmat arvosanat Pohjois-Karjalassa, valottaa Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Merja Blomberg.

– Laaja vastaajamäärä kertoo, että yrittäjät arvostavat kuntia ja näkevät niillä suuren merkityksen yrittäjyyden edistämisessä. Siksi haluamme panostaa vahvasti kuntien ja yrittäjäjärjestön yhteistyöhön, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen sanoo. 

Parhaimman arvosanan kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyydestä, kunnan hankintapolitiikasta ja infrastruktuurista saa Ilomantsi. Vastaavasti parhaimman arvosanan yrityspalveluista ja elinkeinopolitiikan asemasta kunnassa saa Kontiolahti. Koulutus ja osaamisen parhaan tuloksen saa Lieksa.

Vuonna 2019 aloitti Kontiolahdella toimintansa kunnan yritysneuvontayhtiö Kontionloikka Oy, jonka yrityspalvelun tuloksia saamme lukea nyt kuntabarometrista.

– Yrittäjille kiitokset palautteesta, otamme nämä tulokset nöyrästi vastaan. Kontiolahti on vuoden 2017 alusta alkaen toteuttanut uudenlaista elinkeinopolitiikkaa. Tätä ketterää ja yrityksiä lähellä olevaa toimintatapaa on rakennettu vahvasti yhdessä kunnan, yrittäjien ja kunnan omistamien yhtiöiden kesken. Tavoitteenamme on ollut vastata yritysten palvelutarpeisiin niin hyvin kuin suinkin mahdollista. Tarjoamme yrityksille toimitiloja, tontteja, neuvontaa, asiantuntijapalveluita ja hankkeistamme yritysten toimintaympäristön kehittämistarpeita yhdessä kunnan kanssa. Kiitos palautteesta yrittäjät, jatkamme kehittämistä ja etsimme aina uusia tapoja toimia yhteistyössä siten, että yhteinen visiomme kasvusta ja menestyksestä Kontiolahdella sekä koko maakunnassa olisi mahdollinen, iloitsee Kontionloikka Oy:n toimitusjohtaja Annu Ahonen.