Sisältöjulkaisija

angle-left Ampumahiihdon maailmancup-osakilpailu järjestetään normaalisti

Ampumahiihdon maailmancup-osakilpailu järjestetään normaalisti

Tämänhetkisen viranomaistiedon valossa yleisö voi osallistua tapahtumaan

Kontiolahdessa ja Joensuun seudulla järjestetään 9.–15.3. ampumahiihdon maailmancup-tapahtuma, jonka kisapäivät ovat torstai 12.3., perjantai 13.3., lauantai 14.3. ja sunnuntaina 15.3. Tapahtuman järjestävälle Kontiolahden Urheilijat ry:lle ja yhteistyökumppaneina toimiville Kontiolahden kunnalle sekä Joensuun kaupungille on tullut yhteydenottoja liittyen koronavirukseen ja tapahtuman turvalliseen järjestämiseen.

Kontiolahden Urheilijat ry, Suomen Ampumahiihtoliitto, Kontiolahden kunta ja Joensuun kaupunki kokoontuivat arvioimaan tapahtuman järjestelyjä maanantaina 9.3. Kokouksessa arvioitiin tapahtuman järjestämistä voimassaolevien viranomaisohjeiden pohjalta. Sosiaali- ja terveysministeriön linjauksen mukaan Suomessa ei rajoiteta yleisötilaisuuksien järjestämistä ja Kontiolahden maailmancupin järjestelyt jatkuvat suunnitelmien mukaisesti.

Kontiolahden Urheilijat ry ja Suomen ampumahiihtoliitto pitävät jatkuvasti yhteyttä kansainväliseen ampumahiihtoliittoon sekä valtakunnallisiin että paikallisiin viranomaisiin koronavirukseen liittyvän tilannekuvan ylläpitämiseksi.  

Kisajärjestäjä on koonnut yleisöohjeet verkkosivuilleen osoitteeseen www.kontiolahtibiathlon.fi/yleisoohjeet. Yleisöohjeet pohjaavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yleisötapahtumille antamiin ohjeisiin. THL on julkaissut, kuinka yleisötapahtumat voivat huomioida koronaviruksen leviämisen riskejä.

Kontiolahden kunta ja Joensuun kaupunki järjestävät maailmancup-tapahtumaan maksuttoman yleisökuljetuksen kisavieraille. Kontiolahdessa kyydit kulkevat Kylmäojalta, Lehmosta ja kirkonkylältä. Joensuussa yleisökuljetuksen lähtöpaikkana on kauppatori, jossa järjestetään myös kisatori.

Lisätietoa yleisökuljetuksista

Lisätietoa kisatorista

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta THL:n sivuilla

Ajankohtaista koronaviruksesta Siun soten sivuilla