Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden ilmastotyön nettisivut avattu

Kontiolahden ilmastotyön nettisivut avattu

Kontiolahden kunnan ilmastotyön sivusto on avattu. Sivustolla kerrotaan paikallisen ilmastotyön sisällöstä sanoin ja kuvin. Ilmastotyön pääteemoja ovat 1) lämmitys & energiatehokkuus, 2) liikenne, 3) kiertotalous, 4) teknologia ja seuranta, 5) hiilensidonta ja 6) ilmastotyön koordinointi. Sivustolle on koottu perustietoa ilmastotyön valtakunnallisista ja maakunnallisista toimijoista ja niiden tuottamista nettipalveluista. Lisäksi sivustolla viestitään Kontiolahden ajankohtaisista ilmastoasioista.

Kontiolahden kunta on nykyään ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden HINKU-verkoston jäsen ja on solminut kunta-alan energiatehokkuussopimuksen (KETS). Viime keväänä kuntaan perustettiin oma Hinku-työryhmä, joka toimii osana maankäytön suunnitteluryhmää. Syksyllä 2023 kunnan eri osastot asettivat omat ilmastotavoitteensa vuoden 2024 talousarvioon. Tänä keväänä käynnistyy uuden ilmasto-ohjelman laatiminen, johon kunta saa tukea Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ilmastohankkeelta ”Ilmastokestävä Pohjois-Karjala 2030”.

Ilmastotyö on vähitellen vakiinnuttamassa asemansa kaikkia toimijoita yhdistävänä näkökulmana, joka tuottaa hyvinvoinnin lisäksi myös taloudellista säästöä, tuumii ympäristöpäällikkö Antti Suontama.

On tärkeää, että ilmastotyön tavoitteista, käytännönläheisistä teoista ja tuloksista viestitään mahdollisimman laajasti myös nettimaailman kautta.

 

https://www.kontiolahti.fi/kontiolahden-ilmastotyo

https://pohjois-karjala.fi/2024/01/ilmastokestava-pohjois-karjala-2030/