Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunnanvaltuusto on maanantaina 29.5.2023 hyväksynyt Puulaakso Kontioranta Oy:n ja Kontiolahden kunnan välisen yhteistyösopimuksen Kontiorannan kehittämisestä

Kontiolahden kunnanvaltuusto on maanantaina 29.5.2023 hyväksynyt Puulaakso Kontioranta Oy:n ja Kontiolahden kunnan välisen yhteistyösopimuksen Kontiorannan kehittämisestä

Kontiolahden kunnanvaltuusto on maanantaina 29.5.2023 hyväksynyt Puulaakso Kontioranta Oy:n ja Kontiolahden kunnan välisen yhteistyösopimuksen Kontiorannan kehittämisestä. Rakentamisen mahdollistavan rahoituksen hakeminen käynnistetään välittömästi.

Puulaakso Kontioranta Oy:n toimesta Kontiorannan alueelle on kuluneen vuoden aikana tehty kolmivaiheinen kehittämissuunnitelma, luettelo alueelle toteutettavista rakennuksista sekä laskelma erityyppisten rakennusten määrästä ja rakentamisen kustannuksista. Alue- ja rakennussuunnitelmista on vastannut suunnittelutoimisto Ateljé Sotamaa.

Tavoitteena on aloittaa alueen rakentaminen Jääkärintien rajaaman alueen sisäpuolelta. Alueelle on suunniteltu rakentuvan kaksi hotellia, sauna/spa-yksiköitä, huviloita ja erikokoisia mökkejä, kokoustiloja, kauppoja ja gallerioita. Rakentaminen toteutetaan vaiheittain ja ensimmäisen vaiheen suunnittelu voidaan käynnistää tämän sopimuksen myötä.

Sijoittajille suunnatun materiaalin valmistelussa on ollut mukana matkailurahoituksen hankkimiseen erikoistunut yritys WPL Group Oy.

Kontiorantaan suunnitellun matkailualueen vahvuuksina ovat panostus kotimaiseen, erottuvaan puuarkkitehtuuriin ja paikalliseen puurakentamisen osaamiseen, monipuoliset liikunta-, hyvinvointi- ja elämyspalvelut sekä vahva sitoutuminen luontoa säästävään, kestävään ja elämykselliseen rakentamiseen.

Kontiorannan kehittämisessä mukana olevat yhteistyökumppanit ovat aikaisemmin toteuttaneet Kontiolahden asemankylälle Meteoriitti-talon, UFO-mökin ja USVA-talon. Meteoriitti-talo, UFO-mökki ja USVA-talo olivat toukokuussa järjestetyn kansainvälisen puurakentamisen konferenssin vierailukohteena, esimerkkinä uusista innovatiivisista ratkaisuista puurakentamisessa. Uudet kohteet, USVA- ja UFO-talon on toteuttanut Jonathan Carlen perustama kontiolahtelainen Vivaret Oy paikallisten alihankkijoiden kanssa. Vivaret Oy on mukana Kontiorannan kehittämisessä pääurakoitsijana.

 

Lisätietoja:

Puulaakso Kontioranta Oy

Tuuli Sotamaa

tuuli.sotamaa@gmail.com

 

Kontiolahden kunta

Kunnanjohtaja Jari Tuononen

jari.tuononen@kontiolahti.fi

050 435 8700