Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunta suunnittelee aterioiden valmistuksen keskittämistä yhteen valmistuskeittiöön

Kontiolahden kunta suunnittelee aterioiden valmistuksen keskittämistä yhteen valmistuskeittiöön

Kontiolahden kunta on selvittänyt mahdollisuutta tuottaa omat ravintopalvelut yhdessä valmistuskeittiössä, kun nykyisen terveysaseman keittiön toiminta päättyy. Kontiolahden kunta valmistaa Kontiolahden koulun ja nykyisen terveysaseman valmistuskeittiöissä tällä hetkellä yli 3000 ateriaa kouluille ja päiväkodeille sekä noin 200 ateriaa sosiaali- ja terveyspalveluille. Kontiolahden uuden sote-aseman tiloihin ei tule valmistuskeittiötä.

Muutos tarkoittaisi sitä, että kunta valmistaisi Kontiolahden koulun keittiössä koulujen ja päiväkotien ateriat ja niin sanotut sote-ateriat siirtyisivät Polkan tuotettaviksi. Tekninen johtaja Tommi Hirvonen esittää tekniselle lautakunnalle, että sote-aterioiden valmistukseen liittyvä palvelusopimus irtisanottaisiin. Lisäksi Kontiolahden koulun keittiötä laajennettaisiin.

Kontiolahden koulun keittiön nykyistä tuotantokapasiteettia ei voi kasvattaa riittävästi ilman tilamuutoksia, joten tarvittavista investoinneista on teetetty alustava suunnitelma ja kustannusarvio. Muutokset pystyttäisiin tekemään nykyisten ulkoseinien sisällä kesän 2022 aikana. Muutostöiden kustannusarvio on 131 000 euroa.

Tekninen lautakunta päättää ravintopalveluiden sopimuksen irtisanomisesta 28.9. kokouksessaan. Samassa kokouksessa lautakunta käsittelee Kontiolahden koulun keittiön laajennussuunnitelmaa, ja kunnanhallitus päättää asiasta 11.10.

Teknisen lautakunnan kokouksen esityslista