Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden lukio investoi opiskelijoiden hyvinvointiin – opiskelijat voivat yhteensovittaa opiskelun ja urheilun aiempaa helpommin

Kontiolahden lukio investoi opiskelijoiden hyvinvointiin – opiskelijat voivat yhteensovittaa opiskelun ja urheilun aiempaa helpommin

Kontiolahden lukio luo opiskelijoille mahdollisuuksia opiskelun ja urheiluvalmentautumisen yhteensovittamiseen. Syksystä 2022 alkaen urheiluvalmennuksessa olevat lukiolaiset voivat osallistua seuravalmentajien pitämään valmennukseen kolmena aamuna viikossa kello 8–10. Urheiluvalmennuksessa olevat lukiolaiset voivat saada valmentautumisesta enimmillään 12 opintopistettä, jotka kuuluvat lukion paikallisiin valinnaisiin opintoihin.

Aloite lukion urheilumalliin on tullut urheiluseuroista, joissa on lukioikäisiä tai lukio-opinnoista kiinnostuneita urheilijoita. Aamutreenimahdollisuus on alkuvaiheessa ainakin LeBan ja FB Factorin salibandyn pelaajilla sekä Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtäjillä, jotka opiskelevat Kontiolahden lukiossa. Iltatreenejä seurat järjestävät jo joka tapauksessa.

– Meillä ei ole tarkoitusta ryhtyä urheilulukioksi vaan mahdollistaa valmentautuminen niille, jotka haluavat käydä lukionsa täällä. Kontiolahden kunta on investoinut liikkumisen ja urheilemisen olosuhteisiin, mikä on mahdollistanut lapsille ja nuorille kehittymisen lajeissa. Esimerkiksi lukion lähellä oleva Kontiolahden liikuntahalli toimii usein myös sarjapelien turnaushallina, Kontiolahden lukion rehtori Ilpo Saarelainen avaa.

Lukiolaiselle tuleva mahdollisuus saada lisävalmennusta on erinomainen apu polulla urheilijaksi.

– Lukioiässä urheilijalta vaaditaan merkittäviä panostuksia kehittymisen näkökulmasta, joten valmennuksen ja opiskelun yhteensovittaminen on isossa roolissa. Samalla seurayhteistyö Kontiolahdella vahvistuu yhteisten aamutreenien merkeissä, sanoo Kontiolahden Urheilijoiden toiminnanjohtaja Jarno Lautamatti.

Kontiolahden lukion ja paikallisten seurojen tavoitteena on järjestää alueen elinvoimaa ja Joensuun urheiluakatemiaa tukevaa toimintaa.

– Mielestämme on tärkeää mahdollistaa toisen asteen opinnot kattavasti alueella, jotta nuoret jäisivät Joensuun seudulle myös jatko-opiskelemaan korkeakouluihin ja voisivat sitten olla mukana urheiluakatemian toiminnassa, Saarelainen kertoo.

Kontiolahden lukiolla on parhaillaan käynnissä brändityö, jonka keskiössä on hyvinvoiva opiskelija. Lukion oppitunnit ovat päivittäin kello 9–15, jotta opiskelijoilla jää enemmän aikaa levolle, harrastuksille ja omalle elämälle, esimerkiksi valmentautumiselle.

Nyt tehtävällä brändityöllä halutaan kehittää lukion markkinointia ja lisätä koulun kiinnostavuutta, ja lukion urheilumalli on ensimmäinen brändityöhön liittyvä teko. Brändiydin ”Tule sellaisena kuin olet, lähde sellaisena kuin haluat olla” kuvastaa opiskelijan mahdollisuuksia saada Kontiolahden lukiosta parhaat eväät omannäköisensä elämäntarinan luomiseen. Lukion brändityö valmistuu kuluvan kevään aikana.

Toisen asteen yhteishaku on käynnissä 22.3.2022 saakka.

Valmentajaesittelyt

Arto Mulari
Kontiolahden Urheilijoiden lukioryhmän vastuuvalmentaja
Valmentajan erikoisammattitutkinto 2020
Toiminut seuravalmentajana vuodesta 2018
Toimii 2005–2010 syntyneiden vastuuvalmentajana

Jani Ruotsalainen
Valmentajan erikoisammattitutkinto 2021
Lehmo Balls -96 valmennuspäällikkö

Eetu Putkinen
Liikunta-alan koulutustausta:
Tanhuvaaraan urheiluopisto, Liikuntaneuvoja (v. 2016)
Suomen Urheiluopistoyhdistys
Personal Trainer (v. 2016)
FB Factor
Naisten edustusjoukkue, päävalmentaja