Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden maailmancupille Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Kontiolahden maailmancupille Ekokompassi-ympäristösertifikaatti


Ympäristöjärjestelmä huomioi muun muassa energiankulutusta, liikkumisen vaihtoehtoja sekä materiaalien ja kemikaalien käyttöä.

Kontiolahden maailmancup-tapahtumalle vuodesta 2019 lähtien rakennettu Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä on auditoitu ensimmäisen kerran tällä viikolla, Kontiolahden Urheilijat ry tiedottaa.

Kontiolahden Urheilijoiden tiedote:

– Erityisen hyvinä asioina näyttäytyivät tapahtumajärjestäjän sitoutuminen pitkäjänteiseen kehittämiseen sekä suunnitelmat laajentaa ympäristötyö kattamaan myös maailmancup-tapahtumien ulkopuolista toimintaa. Tämä takaa huomattavasti suuremman vaikuttavuuden kuin vain yksittäiseen tapahtumaan keskittyminen, kommentoi ympäristöjärjestelmän auditoinut Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n ympäristöasiantuntija Ville Heinilä.

Järjestelmällinen ympäristötyö jatkuu

Ampumahiihdon maailmancup-tapahtuman johtaja Sami Leinonen korostaa järjestelmällisyyden merkitystä kaikessa kehittämistyössä, myös ympäristöasioissa.

– Olemme kartoittaneet ympäristövaikutuksiamme ja mahdollisuuksiamme vaikuttaa niihin. Kartoituksen pohjalta olemme luoneet ympäristöohjelman ja -politiikan, joilla sitoudumme toimintamme jatkuvaan kehittämiseen. Ympäristöjärjestelmä on työkalu, jolla johdamme ympäristötyötämme.

Ympäristösertifikaatti tulee näkymään myös viestinnässä.

– Ekokompassi-sertifikaatin avulla kerromme sitoutumisestamme ja kannustamme näin myös kumppaneitamme systemaattiseen ympäristötyöhön, Leinonen kuvaa.

Keskittäminen vähentää kuormitusta

Ympäristöjärjestelmä huomioi muun muassa energiankulutusta, liikkumisen vaihtoehtoja sekä materiaalien ja kemikaalien käyttöä.

Tapahtuman ympäristövastaava Sari Jormanainen painottaa, että Kontiolahdelle myönnetty neljän maailmancup-tapahtuman putki vuosina 2020–21 auttaa ympäristötyössä.

– Usean tapahtuman sarja antaa mahdollisuuden säästöihin materiaalihankinnoissa. Yhteen tapahtumaan hankitut opasteet, banderollit, työasut ja esimerkiksi myytävät tuotteet ovat käytettävissä seuraavissakin tapahtumissa, Jormanainen sanoo.

Hän muistuttaa, että ympäristötyö on jatkuvaa kehittämistä. Asiat voi aina tehdä aiempaa paremmin.

Kontiolahden ampumahiihtostadionille keskittyvän ympäristötyön painopiste tulevina vuosina on vähähiilisten suurtapahtumien järjestämisessä. Työ etenee Pohjois-Karjalan maakuntaliiton rahoittamassa ja Kontiolahden kunnan kehittämisyhtiön Kontionloikka Oy:n sekä Kontiolahden Urheilijat ry:n toteuttamassa Urheilun suurtapahtumien parhaaksi -hankkeessa.