Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahti, Joensuu ja Liperi haastavat tutustumaan lähialueen kesäretkikohteisiin

Kontiolahti, Joensuu ja Liperi haastavat tutustumaan lähialueen kesäretkikohteisiin

Kontiolahdella, Joensuussa ja Liperissä kesälomalaitumille kirmataan tänä kesänä kesäretkihaasteen kannustamana. Kuntayhteistyönä on kesäpäivien iloksi työstetty kesäretkihaaste, joka vinkkailee erilaisia päiväretkikohteita jokaisen kolmen kunnan alueelta. Haasteessa esitellään muun muassa uimarantoja, luontopolkuja ja mainioina lähiliikuntapaikkoina toimivia koulun pihoja. Mahtuupa mukaan yksi linnunpönttöjen bongausvinkkikin.

Haastekampanjan tavoitteena on edistää lähiretkeilyä ja toisaalta myös esitellä kenties vähemmän tunnettuja kohteita.

– Onhan haasteessa myös sellainen ”lomatekemistä ilman reissaamista” -näkökulma, sillä moneen kohteeseen pääsee pyöräillenkin, Kontiolahden kunnan vapaa-aikapäällikkö Sari Jormanainen valottaa haasteen taustoja.

– Naapurikunnan puolella olevista kohteista ei välttämättä olla yhtä hyvin tietoisia ja siksi on oikein tervetullutta, että tällaisia vinkkauksia voidaan tehdä kuntayhteistyön voimin, jatkaa Liperin vapaa-aikapäällikön ruutua hoitava Pasi Majoinen.

Haaste käynnistyy keskiviikkona 9.6. ja tiedossa on kolme vinkkiä kutakin viikkoa kohti aina elokuun puoliväliin saakka. Kampanjan aloittaa Liperin Kinttupolut, pääosin Joensuun puolella kulkeva Jaama Trail sekä Kontiolahden Kontionpolut, jotka yhdessä muodostavat yli 150 kilometrin mittaisen maastoon merkatun polkuverkoston. Kyseistä maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun sopivaa verkostoa kelpaa esitellä Pohjois-Karjalaan lomailemaan tuleville Helsingin serkuillekin.

Maastopyörävinkkauksen lisäksi haasteessa esitellään muun muassa Honkalammen uimaranta, Pohjois-Karjalan keskipiste sekä Rauanvaaran vanhan hyppyrimäen ympäristössä oleva luontopolku ja rappuset. Haastetta ei ole merkitty erikseen maastoon, vaan haasteen opasteina toimivat kyseisen kohteen perusopasteet. Myös kullekin kohdevinkkaukselle asetettu päivämäärä on vain ehdotus – kyse on omatoimiretkeilystä, jonka voi toteuttaa itselle parhaiten sopivana ajankohtana.

Lisätietoa kohteista on koottu osoitteeseen www.joensuu.fi/retkihaaste sekä Facebookin ”Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kesäretkihaaste” -tapahtumaan. Haastetta voi seurata sosiaalisessa mediassa myös aihetunnisteella #kesäretkihaaste.