Sisältöjulkaisija

angle-left Kontionpolkujen talvireitit on avattu

Kontionpolkujen talvireitit on avattu

Kontionpolkujen toivotut talvireitit on avattu käyttöön. Talvireittien ylläpitoa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa, ja polut ovat jo ahkerassa käytössä. Kontiolahden kunta haluaa tarjota mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen myös talvella. Monikäyttöreitistöllä voi liikkua niin kävellen, juosten kuin pyöräillenkin.

Talvikunnossapidettäviä reittejä on yhteensä 7,6 kilometriä – Stadium Winter Trail on 2,6 kilometriä ja Salpalinja Winter Trail viisi kilometriä pitkä. Salpalinja Trail noudattaa liki täydellisesti samaa reittiä kuin kesäaikaan. Poikkeuksena on Taskisentien ja Napakympintien risteys, jossa väistetään moottorikelkkareittiä. Alla olevaan karttaan merkityn Stadium Trailin näkyvä osuus on täysin sama kuin kesälläkin.

Risteyskohtiin lisätään talvireitin symboleita antamaan suuntaa, mutta muuten merkintöinä toimivat Kontionpolkujen jo olemassa olevat merkinnät.

Poluille pääsee kätevästi joko ajamalla ampumahiihtostadionille tai hyödyntämällä Napakympintien ja Taskisentien risteykseen aurattua parkkipaikkaa.

Talvireittien kartta