Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Lapsiperheet saavat etänä tukea uudenlaiseen arkeen

Lapsiperheet saavat etänä tukea uudenlaiseen arkeen

Poikkeusolojen aikana varhaiskasvatuksen perheet saavat Kontiolahdella tukea uudella tavalla. Perheille on perustettu Facebook-ryhmä, jonka tarkoituksena on tuoda vinkkejä uudenlaiseen arkeen. Sisällöt suunnitellaan varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaisesti, ja ne muokataan helposti toteutettaviksi kotoa löytyvillä materiaaleilla. Niihin pääsee tutustumaan liittymällä ryhmään Kontiolahden kunnan varhaiskasvatus.

Ryhmästä on jaettu tietoa huoltajille Daisyn ja Wilman kautta. Facebook-ryhmän kautta välitettävät materiaalit sisältävät muun muassa laululeikkejä, luovia ideoita kädentaitoihin, leikkiin ja ilmaisuun, luontoaiheisia tehtäviä, liikuntaideoita ja perheen hyvinvointia lisääviä tehtäviä. Tavoitteena on keventää huoltajien arkea ja tuoda oppimisen iloa lapsille koteihin.

Etänä tehtävää työtä varten on Kontiolahden kunnassa koottu tiimi, joka koostuu alan ammattilaisista. Lapsille ja perheille halutaan tarjota uudella tavalla mielekästä ja opettavaista tekemistä. Uudenlaisen työn avulla perheitä voidaan tukea myös tässä tilanteessa, jossa lapset eivät voi tulla päiväkotiin.

Tämän lisäksi varhaiskasvatuksen perheillä on mahdollisuus hyödyntää etänä annettavaa tukea arjen tilanteisiin. Vinkkejä voi kysyä esimerkiksi lapsen rauhoittamiseen ja ohjaamiseen, uneen, ruokailuun, erilaisten tunteiden kohtaamiseen ja omaan jaksamiseen liittyen. Varhaiskasvatuksen opettaja Elina Reentie on arkipäivisin tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse: 050 512 4243, elina.reentie@edu.kontiolahti.fi.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi