Sisältöjulkaisija

angle-left Lehmo siistiksi -tapahtuma yhdessä kyläläisten kanssa!

Lehmo siistiksi -tapahtuma yhdessä kyläläisten kanssa!

Lehmon kyläyhdistys ry ja Kontiolahden kunta järjestävät jo viidettä kertaa keväisen Lehmo siistiksi -tapahtuman. Tämän kevään innoittajana toimii myös Ylen Miljoona roskapussia -kampanja, ja tänä vuonna Lehmossa kerätyt roskapussit kirjataan kampanjan laskuriin Kontiolahden kunnan kohdalle yhdistyksen toimesta.

Lisätietoa: yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

MILLOIN

Lauantaina 18.5.2023 klo 10.00–14.00

MISSÄ

Tapahtuman pääpaikkana toimii Ruottisenahonkatu 13, jääkiekkokaukalon alue. Roskien keräysalue on koko Lehmon alue. Kahvia, mehua ja kahvileipää on tarjolla veloituksetta sekä Ruottisenahon kaukalolla että Lehmon K-Supermarketissa koko tapahtuman ajan.

MITÄ

Talkoot aloitetaan kyläläisten yhteisellä kahvittelulla ja tehtävänannolla klo 10.00 Ruottisenahon kaukalolla. Voit osallistua oman aikataulusi mukaan myös myöhemmin tapahtuman aikana. Ruottisenahon kaukalolta on saatavilla roskien keruuvälineitä kyläalueen siistimiseen. Myös lapset ovat tervetulleita auttamaan talkoissa.

Lehmo siistiksi -tapahtuman yhteydessä tarjolla infoa muun muassa kunnassa laadittavasta ilmasto-ohjelmasta sekä vieraslajien torjunnasta. Lisäksi Kontiolahden kunnan ympäristöpäällikkö Antti Suontama opastaa tapahtumassa kompostointiasioissa, sillä kotitalouksille biojätteenkierrätys tulee pakolliseksi heinäkuusta 2024 alkaen.

Tapahtumapaikalla otetaan ympäristön siistimisjätteiden lisäksi veloituksetta vastaan talouksien:
- metalliromua
- sähkö- ja elektroniikkaromua (SER)
- vaarallista jätettä.

Ei poltettavaa jätettä, kuten huonekaluja ja puutavaraa. Paikan päällä kunnan jäteneuvontaa.

Risujen ja haravointijätteiden vastaanottopiste Hirsikangas on tapahtumapäivänä auki klo 9.00–16.00 osoitteessa Jaamankankaantie 5, Lehmo.

Muut sekajätteet ja poltettavat jätteet voi viedä Puhas Oy:n Kontiokaaren itsepalvelujäteasemalle osoitteeseen Kontiosuontie 7, 80260 Joensuu Puhaksen hinnaston mukaan. Kontiokaaren itsepalvelujäteasema on avoinna tapahtumapäivänä klo 6–22.

Tapahtumaa tukevat ja toteutuksessa mukana ovat S-Market Lehmo, K-Supermarket Lehmo sekä Lions Club Kontiolahti-Höytiäinen.