Sisältöjulkaisija

angle-left Lehmon osayleiskaava antaa eväät suunnitelmalliselle kasvulle

Lehmon osayleiskaava antaa eväät suunnitelmalliselle kasvulle

Lehmon osayleiskaavaluonnos avaa erinomaiset mahdollisuudet alueen suunnitelmalliselle kehittämiselle. Kontiolahden kunnanhallitus päätti eilen 28.1. asettaa Lehmon osayleiskaavan luonnosasiakirjat sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville.

Lehmon alue kasvaa ja tiivistyy ja se tarjoaa uusia monipuolisia asuin- ja työpaikka-alueita kaupunkiseudulla. Lehmon osayleiskaavalla ja sen perusteella laadittavilla asemakaavoilla mahdollistetaan runsaasti uutta asuinrakentamista vuoteen 2040 mennessä. Suurin osa kuntaan tällä aikajänteellä ennustetusta väestönkasvusta arvioidaan sijoittuvan Lehmon osayleiskaavan alueelle.

– Osayleiskaavaluonnos mahdollistaa vuoteen 2040 mennessä jopa 3000 uutta asukasta ja uusia merkittäviä työpaikka-alueita erinomaisella sijainnilla. Myös palvelut monipuolistuvat, kunnanjohtaja Jere Penttilä kertoo.

Kaavaluonnoksessa liikennejärjestelyillä ja virkistysalueilla on suuri merkitys. Uusien asuinalueiden myötä liikennemäärät kasvavat ja virkistysalueiden tarve lisääntyy.

– Kaavaluonnoksessa esitetään kolmen tasoristeyksen poistumista ja kahden uuden alikulun rakentamista. Pyrkimyksenä on myös saada hyvät kevyen liikenteen yhteydet niin Lehmon sisällä kuin sieltä kaupungin suuntaan, maankäyttöpäällikkö Marja-Liisa Sykkö toteaa.

Kaava-alue käsittää Lehmon ja Kylmäojan taajamat, osan Jokirannantiestä, Utranharjujen virkistysalueen ja Kajaanintien länsipuolisia alueita. Alueen laajuus on 3290 hehtaaria.

Kunta järjestää aiheesta kaksi maanomistaja- ja asukastilaisuutta. Kaavaluonnosta esitellään Lehmon koululla 12.–13.2. Kaavaluonnos on nähtävillä 7.2.–8.3. välisenä aikana muun muassa kunnan nettisivuilla osoitteessa www.kontiolahti.fi/nahtavilla-olevat-kaavat. Kaavaluonnoksesta voi jättää kirjallisen mielipiteen kuntaan nähtävilläoloaikana. Saatujen yleisön mielipiteiden ja viranomaisten lausuntojen perusteella kaavasta muokataan ehdotus, joka laitetaan myöhemmin nähtäville.