Sisältöjulkaisija

angle-left Selkien skeittirampin taideteos on valmis

Selkien skeittirampin taideteos on valmis

Selkien koulun skeittiramppi on saanut kauttaaltaan uuden ilmeen. Rampin toinen pääty sai maalauksen jo viime vuonna Selkien kyläyhdistyksen ja Kontiolahden nuoriso- ja kulttuuripalveluiden järjestämässä Maakuntapäivän tapahtumassa, jonka yhteydessä järjestettiin myös kaikille avoin katutaidetyöpaja.

Taideteos sai jatkoa, kun selkieläinen kulttuuri- ja luontojärjestö Lumimuutos Osuuskunta kutsui taiteilijat jatkamaan maalausurakkaa. Taideteoksen ja katutaidetyöpajan ovat toteuttaneet kontiolahtelaiset kuvataiteilijat Laura Melkinen ja Miia Rosenius. Järjestö mahdollisti taiteilijoiden työn jatkon ja Kontiolahden kulttuuripalvelut kustansi projektin materiaalit.

– Tämä on ollut mielenkiintoinen, erilainen projekti, ja kyläläiset ottivat paikan hienosti omakseen katutaidetyöpajassa jättämällä oman merkkinsä maalaukseen, kertoo Laura Melkinen.

– Kuva-aiheella halusimme kunnioittaa Selkien vaarakarjalaista kulttuurimaisemaa mutta tuoda siihen uuden kulman nykytaiteen menetelmin, jatkaa Miia Rosenius.