Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Ilmoitus tehosterokotteen aikaistamisesta lähetetään jatkossa tekstiviestillä

Siun sote: Ilmoitus tehosterokotteen aikaistamisesta lähetetään jatkossa tekstiviestillä

Siun sotella on käytössä jonotusmahdollisuus koronarokotuksen tehosterokotteen aikaistamiseksi. Palvelu toimii verkkoajanvarauksen kautta. Ensimmäisen koronarokotteen saanut henkilö voi käydä jättämässä yhteydenottopyynnön 2. rokotteen aikaistamaseksi valitsemalleen rokotuspisteelle. Mikäli kyseisellä rokotuspisteellä uhkaa jäädä rokotteita käyttämättä, tarjotaan rokotetta jonossa oleville.

Siun soten koko tiedote aiheesta:

Palvelun käynnistyessä ylijääneistä rokotteista ilmoitettiin jonossa oleville soittamalla. Nyt palvelua on muutettu niin, että ilmoitus tarjottavasta rokoteajasta lähetetään tekstiviestillä asiakkaan yhteydenottopyynnössä ilmoittamaan puhelinnumeroon. Tekstiviestissä kerrotaan varatun rokotusajan päivämäärä, kellonaika ja rokotuspaikka sekä varaustunnus. Mikäli varattu aika ei sovi, tulee aika perua varaustunnusta käyttäen verkkoajanvarauksen kautta. Alkuperäinen rokoteaika on edelleen voimassa, jos et pääse ylijäämärokotukselle.

Jonotusmahdollisuus tehosterokotuksen aikaistamiseksi on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Tähän mennessä jonossa on yhteensä reilut 2 500 henkilöä eri rokotuspisteille. Jonossa olevien rokotusajan saanti riippuu rokotteiden saatavuudesta ja niiden menekistä kullakin rokotuspisteellä. Aikoja tehosterokotukseen voidaan tarjota, kun 8 viikkoa ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut.

Tehosterokoteajan siirtäminen välttämättömän syyn vuoksi

Jos tehosterokotteen aika on välttämätöntä saada vaihdettua esimerkiksi terveydellisten syiden, työkomennuksen tai opiskelijavaihdon vuoksi, tulee aika vaihtaa puhelinpalvelun kautta maanantaisin numerossa 013 330 2131. Kiireellisissä tapauksissa (aika jo samalla viikolla) soittoaika on klo 8–9, muutoin ajanvaihdot tehdään klo 9–11 jättämällä takaisinsoittopyyntö.

Ensimmäisen ja toisen rokotteen annosväli on oltava vähintään 8 viikkoa. Lääketieteellisistä syistä rokotusväliä voidaan lyhentää tapauskohtaisesti.

Lue lisää koronarokotuksista Siun soten nettisivuilta.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi