Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronarokotteiden rokotusväli lyhenee kuuteen viikkoon

Siun sote: Koronarokotteiden rokotusväli lyhenee kuuteen viikkoon

Siun sote lyhentää koronarokotteiden rokotusvälin kuuteen viikkoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti, Siun sote tiedottaa. Maanantaista 13.9.2021 alkaen 1. koronarokotuksen yhteydessä 2. rokoteannoksen aika annetaan kuuden viikon päähän. Aika annetaan samalle rokotuspisteelle kuin 1. rokote. Muutos ei koske ennen 13.9. annettuja rokotuksia, vaan aiemmin 8 ja 12 viikon päähän annetut rokotusajat pysyvät edelleen voimassa.
Tehosterokoteajan aikaistaminen on mahdollista kuitenkin myös 8 tai 12 viikon päähän 2. rokoteajan saaneille. Tehosterokotteen voi aikaistaa Siun soten koronarokotusten verkkoajanvarauksen kautta. Ohjeet ajanvarauksen aikaistamiseen ja linkki verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen rokotuksen ajankohta kysytään verkkoajanvarauksen yhteydessä. Ajanvaraus on mahdollinen vain, jos 1. rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Alkuperäinen tehosterokotusaika pysyy voimassa siihen saakka, kunnes aikaistettu tehosterokote otetaan. Siun sote peruu alkuperäisen rokotusajan aikaistetun tehosterokotuksen yhteydessä.

Koronarokotukseen ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta

Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta. Ohjeet ja linkki ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Mikäli aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131.

Siun soten järjestää myös useita rokotustilaisuuksia, joissa koronarokotukset voi käydä ottamassa ilman ajanvarausta. Eri paikkakunnilla järjestettävillä Walk in -rokotuksilla pyritään tavoittamaan ennen kaikkea 20–30-vuotiaita, joiden rokotuskattavuudet ovat tällä hetkellä keskimääräistä rokotuskattavuutta alhaisempia.

Viikolla 37 järjestettävät Siun soten Walk in -rokotustilaisuudet:

•    Ma 13.9. klo 12.30–16 Outokummun terveysasema
•    Ma 13.9. klo 15–18 Polvijärven terveysasema
•    Ti 14.9. klo 9–11.50 Lieksan terveysasema
•    Ti 14.9. klo 15–18 Juuan terveysasema
•    Ke 15.9. klo 15–18 Tohmajärven terveysasema
•    To 16.9. klo 15–18 Malmikatu 9:n rokotuspiste
•    Pe 17.9. klo 9–13.30 Siilaisen terveysasema

Huom. Tarkemmat tiedot rokotuksista Siun soten nettisivuilla!

Lisäksi Nurmeksen terveysasemalla on avoimet ovet rokotuksiin:

•    ti 14.9. klo 12.30–14.30
•    ke 15.9. klo 12.30–15
•    Ke 15.9. klo 15–17
•    to 16.9. klo 12.30–14.30

Rokotustilaisuus myös yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille

Siun sote ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät Walk in -koronarokotustilaisuuden myös Joensuun yliopistokampuksella Carelia-rakennuksessa torstaina 16.9. klo 9–11 ja 12.30–14.30.
Koronarokotteita tarjotaan yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille. Tilaisuudessa on tarjolla 200 Modernan koronarokotetta. Tilaisuudessa pistetään sekä 1. että 2. rokoteannoksia. Tehosterokote voidaan antaa aikaisintaan kuuden viikon kuluttua 1. rokoteannoksesta. Näin ollen yliopiston rokotustilaisuudessa tehosterokotteita annetaan henkilöille, jotka ovat saaneet 1. rokoteannoksen 5.8. tai sitä ennen.

Koko tiedote ja tarkemmat tiedot yllä mainituista rokotuksista ovat kokonaisuudessaan luettavissa Siun soten nettisivuilla.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi