Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronarokotusaikoja yhä varattavissa viikolla 18

Siun sote: Koronarokotusaikoja yhä varattavissa viikolla 18

Siun soten alueella on yhä runsaasti vapaita koronarokotusaikoja viikolle 18. Vapaita rokotusaikoja on lähes kaikilla rokotuspisteillä, Siun sote tiedottaa. Määrällisesti eniten rokotusaikoja on tarjolla Joensuun kantakaupungin alueella, mutta myös esimerkiksi Lieksan, Nurmeksen, Liperin, Kiteen ja Kontiolahden Lehmon rokotuspisteillä on kussakin toistasataa aikaa varattavissa.

Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä:
•    kaikki 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt,
•    riskiryhmään 1* kuuluvat 16–64-vuotiaat henkilöt sekä
•    riskiryhmään 2** kuuluvat 16–64-vuotiaat henkilöt.

Rokotusvuorossa oleviin ryhmiin kuuluu vielä arviolta reilut 10 000 rokottamatonta henkilöä. Kaikille rokotusvuorossa oleville ryhmille tarjotaan tällä hetkellä mRNA-rokotetta eli Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta. Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta. Linkki ja ohjeet ajanvaraukseen löytyvät Siun soten koronarokotusten verkkosivulta.

Riskiryhmät:

*Riskiryhmä 1: Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia ovat: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset).

**Riskiryhmä 2: Vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia ovat: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus ja sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Tarkemmat kuvaukset riskiryhmästä voi lukea THL:n sivuilta.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi